Karabağlar'da parklar haşereye karşı ilaçlanıyor

İzmir'in Karabağlar ilçesinde belediye, yaz aylarında park ve bahçelerde artan kene ve diğer böcekler, akrep, kara sinek, sivri sinek gibi haşerelere

İzmir'in Karabağlar ilçesinde belediye, yaz aylarında park ve bahçelerde artan kene ve diğer böcekler, akrep, kara sinek, sivri sinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı.

17 dönümlük yüzölçümüyle ilçenin en büyük parkı olan Kartal'dan başlayan çalışmalarda, ilçedeki bütün parklar elden geçirilecek.

Çalışmada, Dünya Sağlık Örgütü ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün onay verdiği ilaçlardan 500 litre kullanılacak. Bunlar kedi, köpek gibi hayvanlara etki etmeyecek. Sekiz kişilik ekip kurarak gün boyu ilaçlama yaptıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, özellikle hava sıcaklıkları sebebiyle soluğu park ve bahçelerde alan vatandaşları rahat ettirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. İlçede 288 park ve yeşil alan bulunduğunu belirten Başkan Kürüm, "Tedbir amaçlı yaptığımız ilaçlama çalışmaları, ilçe genelinde yaz boyu devam edecek. Kene ve sineklere yönelik ilaçlamalarda, diğer canlı türlerine zarar vermemeye özen gösteriyoruz." dedi.