Daka Projelerinin Sonuçlarını Bakan Yılmaz Açıklayacak

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) KOBİ destek çağrısı sonuçlarını Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın açıklayacağını belirtti.

Daka Projelerinin Sonuçlarını Bakan Yılmaz Açıklayacak
Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklama yapan Vali Bektaş, DAKA hibe projelerinin sonuçlandığını kaydetti. Önceki gün Van'da yapılan toplantıda Muş'ta hazırlanan 3,5 milyon TL'lik projenin kabul edildiğini vurgulayan Bektaş; "Kalkınma Ajansı bu bölgede bir beklenti oluşturdu. Bitlis, Van, Hakkari ve Muş illerimizi kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımız faaliyete geçti. KOBİ destek çağrısına çıktı ve projeler toparlandı. Değerlendirmeleri tamamladık. Yönetim kurulu olarak önceki gün toplandık ve son kararlarımızı verdik. Ama kararlarımızın açıklamasını sayın bakanımız yapacak. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta Sayın Bakanımız gelecek ve gerekli olan açıklamaları yapacak. Umarım ajansın faaliyetleri de bölgeye ayrı bir katkı sağlar. 2009 yılı ödeneği aşağı yukarı planlandı, 2010 yılı ödeneği üzerinde 2. teklif çağrısı çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde güzel projeler olduğunu görüyoruz. Tabii ki her proje destek alamayacak. Projesi kabul edilmeyenler üzülmesinler çünkü 2. teklif çağrısına da çıkılacak ve daha büyük bir kaynak bölgeye aktarılacak" diye konuştu.
Muş, Van, Bitlis ve Hakkari illerini kapsayan DAKA proje sonuçlarının 17 Temmuz 2010 tarihinde Van'da düzenlenecek ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılacağı toplantıda açıklanacağı bildirildi.