Çaldığı demir hurdaları hamallara taşıttı

Kocaeli'nde boş bir arazide bulunan hurda demirleri hamallara taşıtan hırsızlık zanlısı, demirleri hurdacıya sattıktan sonra polisler tarafından gözal

Kocaeli'nde boş bir arazide bulunan hurda demirleri hamallara taşıtan hırsızlık zanlısı, demirleri hurdacıya sattıktan sonra polisler tarafından gözaltına alındı. Zanlı, emniyette alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kocaeli'nde bir zanlı, boş bir alanda bulunan hurda demirleri yevmiye ile tuttuğu hamallara taşıtarak çaldı. Zanlı, çaldığı hurda demirleri Gebze'de bir hurdacıya sattıktan sonra güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Kocaeli'nde 3 Temmuz sabahı 05.30 sıralarında Birol G. (30) boş alanda bulunan hurdaların, kendisine ait olduğunu söyleyerek iki hamala 50 TL karşılığında anlaştı. İki hamalı sabahın erken saatlerinde boş alanda bulunan demir su tankı, kamyon kasası ile toplam 25 tona yakın demir hurdasını başka bir araca yükletti. Zanlı, çalıntı demirleri Gebze'de bir hurdacıya sattı. Yapılan satıştan sonra kimsenin şüphelenmediğinden emin olan Birol G., hamallara paralarını ödedikten sonra kayıplara karıştı. Demir hurdalarının çalındığını fark eden mal sahibi ise durumu polise bildirdi. Olayın ardından soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, çalınan hurdaların Gebze Yeni Mahalle'de farklı hurdacılara satıldığını belirledi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler hurdayı sattığı belirlenen Birol G.'yi Gebze Yeni Mahalle'de gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Zanlı, adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan zanlının 20'nin üzerinde hırsızlıktan sabıkasının olduğu öğrenildi.