Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 2- 4 derece artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre yağışlar ülkenin kuzey kesimleri ile Akdeniz Bölgesi'nde sağanak ve gökgürültülü s

  Meteoroloji Genel Müdürlüğü ' nden yapılan son değerlendirmelere göre yağışlar ülkenin kuzey kesimleri ile Akdeniz Bölgesi ' nde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek . Yağışların Kastamonu , Karabük , Çankırı , Çorum , Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor .

Hava sıcaklığı , ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 2- 4 derece artacak , diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak .

Rüzgar genellikle batı ve kuzeybatı , güneydoğu bölgeler ve Akdeniz ' in kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif , ara sıra orta kuvvette , yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek . Denizlerde ise fırtına beklenmiyor .

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara : Parçalı ve çok bulutlu , kuzeyi ( İstanbul , Edirne , Kırklareli , Tekirdağ , Kocaeli , Sakarya ) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek .

Ege : Parçalı ve az bulutlu olacak .

Akdeniz : Parçalı , doğusu ile iç kesimleri çok bulutlu , Adana , Osmaniye , Hatay , Kahramanmaraş , Isparta ile Mersin ' in iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek .

İç Anadolu : Parçalı , kuzey kesimleri çok bulutlu , öğle saatlerinde Ankara , Kırıkkale , Çankırı ve Yozgat çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacak . Yağışların Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor .

Batı Karadeniz : Parçalı ve çok bulutlu , bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek . Yağışların , Kastamonu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor .

Orta ve Doğu Karadeniz : Parçalı ve çok bulutlu , bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek . Yağışların , öğle saatlerinde Çorum , Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor .

Doğu Anadolu : Az bulutlu , batısı ile kuzeyi parçalı bulutlu , Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek .

Güneydoğu Anadolu : Az bulutlu ve açık , Gaziantep , Adıyaman ve Kilis çevreleri parçalı bulutlu olacak .