Köylüler Yörük Konağı kurdu, turistler Eğirdir Gölü'nü izlemek için sıraya girdi

Isparta Eğirdir ilçesine 4 kilometre mesafedeki Akpınar köyüne yapılan "Yörük Konağı Seyir Terası" yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Seyir

  Isparta Eğirdir ilçesine 4 kilometre mesafedeki Akpınar köyüne yapılan " Yörük Konağı Seyir Terası " yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor . Seyir Terası ' ndan her saat renk değiştirdiği için ' 7 Renkli Göl ' olarak anılan Eğirdir Gölü ' nü kuşbakışı seyretme imkanı bulan turistler , Yörük Konağı ' nda organik ve doğal ürünlerden yapılmış yöresel yemekleri yeme fırsatı bulabiliyor .

Ali Öz ve Mustan Özdemir isimli girişimciler tarafından 60 bin lira harcanarak yapılan seyir terasında köylüler tarafından üretilen doğal hayvansal ürünlerin de satışı yapılıyor . Ali Öz , Eğirdir ' in doğa ve kültürel güzelliklerini yerli ve yabancılara en iyi şekilde tanıtmak için çalıştıklarını söyledi . Seyir terasına 6 adet özel dokunmuş kıl çadırı kurduklarını belirten Öz , " Burası sabahtan akşama kadar açık kalacak ve ziyaretçilere hizmet verecek . Misafirlerimize köy usulü sabah kahvaltısı ile birlikte yöresel yemeklerimizi sunacağız . Ailelere otantik , nezih bir ortamda yemek yeme , dinlenme ve gölü seyretme imkânı sunuyoruz . " dedi .

Yerli turistlerle birlikte İran , Fransa ve İsrail ' den gelen turistlerin müşterileri arasında olduğunu anlatan Öz , " Yörük Konağımız modern , özel izolasyonlu yapıldığından aileler rahatlıkla geç vakitlere kadar oturabiliyor . Yörük Konağında kullandığımız sebzeler doğal ve organik ürünler . Ayrıca , konağımızda yöresel hayvansal ürünlerimizin de satışı yapılmaktadır . " diye konuştu .

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de , eşsiz güzelliğe sahip Eğirdir Gölü etrafında turizme yönelik tesislerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek , şunları söyledi : " Bu tür girişimleri belediye olarak her zaman destekliyoruz . Akpınar köyüne yapılan bu tesis yöreye bir canlılık getirmiştir . Duyanlar akın akın buraya gelmektedir . . Gölün gece manzarası ise farklı bir görüntü sergilemektedir . "