Erciyes Kayak Merkezi, yapılacak tesislerle kayak sezonunu daha erken açacak

Erciyes Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen temel atma töreni ile mevcut tesislere 15 tane daha mekanik tesis ekleniyor. Böylece kayak pisti alanı 1 mi

Erciyes Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen temel atma töreni ile mevcut tesislere 15 tane daha mekanik tesis ekleniyor. Böylece kayak pisti alanı 1 milyon 700 bin metrekareye çıkacak.

Mekanik tesisler, ilk etapta saatte 31 bin kişiyi kayak pistlerine taşıyacak. Mekanik tesislerin başlama ve bitiş yerlerinde insanların her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek sosyal tesisler yer alacak. Kongre merkezinin yanı sıra futbol kulüplerinin yaz kampları için 9 adet futbol sahası inşa edilecek. Şu an yapılan çalışmalar sonunda 40 kilometre daha kayak pisti ortaya çıkıyor. Erciyes Dağı kayak tesislerine hali hazırda kullanılan Hisarcık içinden geçen yola üç yeni yol daha eklenerek 4 yoldan çıkış sağlanacak.

Tüm projenin 275 milyon Euro'ya mal olması bekleniyor. Belediye 100 milyon liralık öz kaynaklardan sağladığı bütçede ile 6 mekanik tesis, karlama üniteleri, yol çalışmaları, konaklama tesislerini hayata geçirmiş olacak.

Karlama üniteleri sayesinde Erciyes Kayak Merkezi'ndeki kayak sezonu erken açılacak. Tahminlere göre her yıl kayak sezonu 15 Kasım tarihinden sonra başlamış olacak.