Atlı Okçuluk Müsabakaları Havran Kazdağları'nda Yapılacak

Balıkesir Havran ilçesinde Kaymakamlık, 'Kazdağları Geleneksel Uluslararası Okçuluk Turnuvası' düzenleme kararı aldı.

  Havran Kaymakamı Fatih Genel başkanlığında turnuva nedeniyle bir toplantı düzenlendi .
Toplantıya Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu , Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı , Havran Belediye Başkan Yardımcısı Metin Pala ve diğer yetkililer katıldı .
Kaymakam Genel , 3 gün sürecek olan etkinliğe gerek yurt içinden , gerekse yurt dışından okçuların geleceğini ve tüm körfez halkını etkinliklere beklediklerini bildirdi .
3 gün sürecek program ise şu şekilde belirlendi :
Birinci gün , 09 . 07 . 2010 tarihinde konuşmacı olarak Dr . Murat Özveri ' nin katılacağı ' Türk Okçuluğu ' konulu konferans verilecek . ' Atasporu Cirit ' konulu panelde ise Sami Genel konuşmacı olarak katılacak .
İkinci gün 10 . 07 . 2010 tarihinde etkinlikler saat 09 . 00 Hanlar Talimalanı mevkisinde yapılacak . Yer Okçuluğu müsabakaları , mehter , Kafkas halk oyunları , Karadeniz halk oyunları ekibi ile Havran Belediyesi halk oyunları gösterileri ile atlı okçuluk müsabakaları yapılacak . Ayrıca katılan konuklara yemek ikramı sunulacak .
11 . 07 . 2010 tarihinde Havran Kavaklı Park ' ta saat : 10 . 00 halka açık ücretsiz köy kahvaltısı verilecek . Saat 12 . 00 ' de halka atlı cirit gösterisi , saat . 12 . 30 Türk , Osmanlı atlı ve yaya okçuluk gösterileri ile devam edecek etkinlikler saat . 14 . 00 ' de ödül töreni sona erecek .