Viranşehir'de Belediye Başkanlarının Tutuklanmasına Tepki

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Belediye başkanlarının KCK operasyonu kapsamında tutuklanması Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde basın açıklaması ile proteste edildi.

Viranşehir'de Belediye Başkanlarının Tutuklanmasına Tepki
Basın açıklamasını yapan Tüm Bel-Sen Viranşehir Şube Başkanı Hacı Çetin, İran'daki son gelişmeleri değerlendirdi. İran hükümetinin Kürtlere yönelik sürdüğü politikalara değinen Çetin, bunun hiç kimse tarafından kabul edilebilir olmadığını ve İran rejimini uyardıklarını belirtti. Belediye başkanlarının ve toplumun çeşitli kesimlerinden birçok kişinin tutuklanması her Perşembe günü Viranşehir'de protesto yapılıyor. Tutuklanmaların 21. haftasında da iş bırakma eylemleri ile protesto edildi. Viranşehir
Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, BDP İlçe Başkanı M. Ali Türk, Belediye başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, BDP ilçe yöneticileri ve Belediye personelleri katıldı. Hacı Çetin, Belediye başkanlarının serbest bırakılıncaya kadar eylemlerinin devam edeceğini, belirtti. Eylem katılımcıların alkışları ile sona erdi.