Rusya yabancı işçilerin şartlarını zorlaştırıyo

Rusya Parlamentosu üst kanadı Federal Konsey, eski Sovyet ülkelerinden işçi göçünü kontrol altına almak için yeni düzenlemeye gitti. Buna göre vizesiz

Rusya Parlamentosu üst kanadı Federal Konsey, eski Sovyet ülkelerinden işçi göçünü kontrol altına almak için yeni düzenlemeye gitti. Buna göre vizesiz olarak Rusya'ya giriş yapan yabancı işçiler, çalışma izinlerini alabilmek için parmak izi örneği vermek zorunda kalacak.

Yeni düzenleme çocuk bakıcıları, ev hizmetçileri ve diğer meslekte çalışanlar için geçerli olacak. Şirketlerde resmi kayıtlı olarak çalışanların parmak izi örneği vermesi gerekmeyecek. Rusya'ya eski Sovyet ülkelerinden gelen göçmenler üç ay çalışma kaydı olmadan kalabiliyor.

Eski Sovyet ülkelerinden Rusya'da çalışan göçmen işçilerin her ay 1000 ruble (33 dolar) gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Ekonomik açıdan zor durumda olan Orta Asya, doğu Avrupa ve Kafkaslardan çok sayıda göçmen çalışmak için Rusya'ya geliyor.

Resmi olmayan verilere göre sayıları 10 milyonu bulan göçmenlerin suça karışmaları nedeni ile düzenlemeye gidilmesi istenmişti. Özellikle ırkçı gruplar, göçmen karşıtı organizasyon üyeleri ile yabancılar zaman zaman sorun yaşayabiliyor.