Niğde Belediyesi atık yağları toplatıyor

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri müdürlüğü tarafından Atık Yağların Toplanılması ile ilgili yapılan çalışmada, Çevre Bakanlığından atık yağ toplama

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri müdürlüğü tarafından Atık Yağların Toplanılması ile ilgili yapılan çalışmada, Çevre Bakanlığından atık yağ toplama lisansı alan PETDER ile anlaşarak Niğde de ki atık yağlar toplanıyor.

Daha önce Niğde de çıkan atık yağların kontrollü ve düzenli olarak toplanmaması çevre kirliğine neden olurken Niğde Belediyesinin çalışmaları ile Niğde de bu sorun ortadan kaldırıldı.

Bunu önlemek ve geleceğimizi daha yaşanır hale getirmek için atık yağların düzenli olarak toplanılmasına karar verilerek bu çalışmaların hızlandırılması gereğini ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akadoğan, Atık Yağ toplama işinin standartlara uygun olarak yapılması gerektiğini vurguladı. Akdoğan, "Öncelikle Lisansı olan PETDER ile anlaşıldı. Yapılan çalışmada Niğde de atık yağ çıkartan özel kuruluşlar ve kamu kuruluşları tespit edildi. Yapılan tespit sonucunda ilgili firmalara ve kuruluşlara atık yağların yakılmamasını, dökülmemesini bunların çevre için zararlı olduğunu ve kanunen yasaklandığı anlatılarak, bundan sonra Çevre Bakanlığı tarafından lisans sahibi olan PETDER tarafından toplanılacağının bilgisi verildi. Toplanan yağların varillerde depolanması her 15 günde bir ilgili firma tarafından usulüne uygun olarak alınarak geri dönüşümü yapılıyor ve ekonomiye katkı sağlanıyor. Ayrıca düzenli olarak toplanana yağların çevreyi kirletmeyeceği, kirletilen çevreninde temizlenmesi içinde ek bir harcama yapılmayacağı hususunu da göz ardı etmemeliyiz" şeklinde konuştu.