Nevşehir Üniversitesi'nde 'Kainatın Dili Matematik' konulu konferans

Nevşehir Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından hazırlanan 'Kâinatın Dili Matematik' konulu konferans verildi.

Nevşehir Ün

Nevşehir Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından hazırlanan 'Kâinatın Dili Matematik' konulu konferans verildi.

Nevşehir Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Akın konuşmacı olarak katıldı. Ömer Akın konuşmasında matematiğin önemine değindi. Akın, "Matematik bir cevizdir. Nasıl cevizi yemek için kırmak gerekiyorsa Matematiği anlamak için de matematiğin içine girmek gerekiyor. Matematik bir anahtardır. Matematik bir değerdir. Matematik, dil, din, ülke ve ırk tanımadan uygarlıklara zenginleşerek geçen sağlam, kullanışlı evrensen bir dil, bir kültürdür. Birey için, toplum için, Bilim için, teknoloji için vazgeçilmez değerdedir. Yayılma alanına ve derinliğine sınır koymayan bir bilimdir, bir sanattır." diye konuştu.

Matematiğin insan aklının yarattığı en büyük ortak değer olduğunu anlatan Akın, "Matematik çağları aşarak bizlere ulaşmış, çağları aşarak yeni nesillere ulaşacaktır. Büyüyerek, gelişerek insanlığa hizmet edecek ve zaman içerisinde de taptaze ve doğru kalacaktır." şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar katılımları için TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Akın'a teşekkür plaketi verdi. Üniversite öğrencileri, konferansa büyük ilgi gösterdi.