Muğla Valisi Altıparmak: Olayın failleri mutlaka bulunacak

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, önceki gün üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgayı kışkırtanların bulunmasıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini b

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, önceki gün üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgayı kışkırtanların bulunmasıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini belirtti.

Vali Altıparmak, olayla olarak makamında açıklamalarda bulundu. Salı gecesi karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada polis ve jandarma tarafından gözaltına alınan 70 kişinin sorgusunun sürdüğünü, olayın adli makamlara intikal ettiğini söyledi. Provokatörlerin ve bir öğrenciyi yaralayan kurşunu atanın yakalanmamasının söz konusu olamayacağını belirten Altıparmak, "Hiç kimse, devletin elinden kurtulamaz. Hukuk devletinin hâkim olduğu bir yerse, bunlar da takip edilecek ve gereği yapılacaktır. Hiç kimse, 'Keyfimize göre davranırız, isteğimizi döveriz, isteğimizi alırız.' havasında olmasın. Kimse kendini, polis veya jandarma yerine koymasın. Devletin polisinin de jandarmasının da yeterli güvenlik önlemlerini almaya gücü var. Gerçekten bu ülkeyi seviyorlarsa, yaptıkları şeyin nasıl bir bedele mal olduğunu görsünler, akıllarını başlarına alsınlar, işlerine baksınlar. Bu devlete en güzel hizmet çalışmaktır." dedi.