Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi: Isı yalıtımı yüzde 40'a varan enerji tasarrufu sağlar

Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, ısı yalıtımı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Çünkü doğalgazı dışarıdan a

Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, ısı yalıtımı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Çünkü doğalgazı dışarıdan alıyoruz. Bu yüzden enerji tasarrufu çok önemli. Eğer gerçek anlamda ısı yalıtımı yapılırsa binalarda yüzde 40'a varan enerji tasarrufu olacaktır." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nin katıldığı bilgilendirme toplantısında yaptığı hizmetleri oda üyeleri ile paylaştı.

Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşması yapan Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, kentsel hizmet edenlerin hizmetlerini paylaşmak, üyelerinin sorularını yerinde dinleyip çözüm yollarını aramak için toplantı düzenlediklerini söyledi.

Peri, "Makine Mühendisleri olarak asansörler üzerinde titizlikle duruyoruz. İki yıl önce Gaziantep'te asansör taraması yaptık. Yaptığımız araştırmada asansörlerin yüzde 5'i sorunsuz çıktı. Yüzde 30'u ufak eksikliklerle kullanılabilir durumda ve yüzde 65'i ise kullanılmayacak kadar sakıncalı idi. Binalarda kullanılan asansörler mal ve can kaybı açısından çok önemlidir. Isı yalıtımı konusunda da çalışmalarımız devam etmektedir. Çünkü doğalgazı dışarıdan alıyoruz. Bu yüzden enerji tasarrufu çok önemlidir. Eğer gerçek anlamda ısı yalıtımı yapılırsa binalarda yüzde 40'a varan enerji tasarrufu olacaktır. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ilçe genelinde güzel hizmetler yapıyor kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da sivil toplum örgütleri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını ve işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade etti. Tahmazoğlu, "Yapacağımız hizmetlerde vatandaşın istek ve arzularına çok önem veriyoruz. Bir bölgeye bir şey yapacağımız zaman hemen anket yapıyoruz. Aldığımız ortak karar üzerine hizmetlerimizi yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, vatandaşın işyeri açmasını kolaylaştırmak için ruhsat harçlarını yarıya düşürdükleri söyledi. Çarpık yapılaşma ile mücadele ettiklerini belirten Tahmazoğlu, 107 adet imara uygun olmayan çarpık ve kaçak yapıyı yıktıklarını vurguladı. Başkan Tahmazoğlu, şöyle dedi:

"Belediyeler Yasası ile ilçemize bağlanan yeni mahallelerimiz hizmetle tanıştı, asfalt çalışması, harabe evlerin yıkımı ve arazi yollarının açılması gibi çalışmalarını yaptık. 382 bin 450 metrekare asfalt kaplama ve yama çalışması yaptık. 73 bin 562 metrekare kilit taşı çalışması yaptık. Perilikaya havaalanı yolunu burç kavşağına bağlayacak olan 13 km. uzunluğunda 50 metre genişliğindeki yol ve yeşil alan çalışmalarına başladık. Bu bölgede yapacağımız yeşil alan çalışmamız yüzüncü yıl parkının dört büyüklüğünde olacaktır."

Yapılan bilgilendirme toplantısı sonunda Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri tarafından Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'na katılımından dolayı bir plaket verildi.