Kocaeli Kitap Fuarı'na 170 yayınevi katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı'na bu yıl 170 yayınevinin katılacağı belirtildi. 15–23 Mayıs ta

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı'na bu yıl 170 yayınevinin katılacağı belirtildi. 15–23 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak fuara

şu ana kadar 150'ye yakın yayınevinin başvuru yaptığı bildirildi.

İlki geçen yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören fuarda stand açacak sivil toplum örgütleriyle stant sayısının 170'i geçeceği kaydedildi. Kocaeli Kitap Fuarı, bugüne kadar bir belediyenin bizzat organize ettiği en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyor. Belediye organizasyon çerçevesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yayınevlerine stantları ücretsiz veriyor. Belediye ayrıca, yayın evlerinin kargolarını da ücretsiz taşıyacak.

150 BİN ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR

2. Kocaeli Kitap Fuarı, 15–23 Mayıs tarihleri arasında İnterteks olarak bilinen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Fuar, 10.30 – 21.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak. Kocaeli Kitap Fuarı'nı geçen yıl 90 bin ziyaretçi gezmişti. Bu yıl yayınevlerinin sayısındaki artış, oturum, söyleşi ve sergilerle etkinliklerin artırılması, üniversite ve orta dereceli okullarla ulaşım organizasyonunun güçlendirilmesinin katılımı önemli ölçüde artıracağı kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl fuara 150 bin dolayında ziyaretçi bekliyor.

Kocaeli Kitap Fuarı'nın yerel bir kitap fuarı yerine bölgesel bir organizasyon haline gelebilmesi amacıyla, bu yıl çevre illere de yansıtıldı. Çevre illerdeki vatandaşlarında fuara gelmeleri için Bursa, Yalova, Sakarya, Düzce, Bolu gibi vilayetlerde billboardlara reklam verildi. Fuara bu yıl ayrıca 150 civarında yazar da konuk olacak.

Kitap Fuarı'nda ayrıca Kocaelili şairlerin de yer aldığı şiir dinletileri ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin katkısıyla Yazarlık Atölyesi düzenlenecek. Yazar olmak isteyenlere yol gösterecek atölye çalışmalarının yanı sıra Ekslibris Atölyesi (kitabın içine yapıştırılan, üzerinde kitap sahibinin adı ve çeşitli resimlerin yer aldığı, küçük boyutlu grafik çalışması) ise yine dikkat çekecek.

Bu arada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Yayınları'ndan çıkan 4 yeni kitabı da fuarda ayrı bir programla tanıtılacak.

Kitap fuarının tanıtımını düzenlediği basın toplantısı ile yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, her gün biraz daha gelişen Kocaeli'nin kültür ve irfan sahnesindeki yerini güçlendirmek için, kitap fuarının önemli bir adım olduğunu söyledi. Yazıcı daha sonra, fuarın tanıtım reklamları taşıyan elektrikli bisikletlere binerek tur attı.