Karekod sistemi ile eczanelerden emanet ilaç alma devri kapandı

İlaç ambalajlama yönetmeliğindeki değişiklikle birlikte karekod sistemine geçildi. Karekod sistemiyle birlikte eski ambalajlarda bulunan fiyat bilgisi

İlaç ambalajlama yönetmeliğindeki değişiklikle birlikte karekod sistemine geçildi. Karekod sistemiyle birlikte eski ambalajlarda bulunan fiyat bilgisini içeren küpür ve barkod sistemi kaldırılırken, sistem gereği eczanelerden emanet ilaç alım devri de kapanmış oluyor.

Türk Eczacılar Birliği 12. Bölge Kayseri-Niğde Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, bugüne kadar eczanelerden emanet alınan ilaçların küpürlerinin 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle geçersiz kalacağını bildirdi.

Bununla alakalı vatandaşların emanet aldıkları ilaçlar için ivedilikle eczanelere başvurması gerektiğini kaydeden Özçavuşoğlu, aksi taktirde belirtilen tarihten sonra tekrar ilacın sisteme girmesi veya çıkmasının mümkün olmayacağını açıkladı.

Reçete alımlarında, 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren ilaçların kutularının hiçbir şekilde kesilmeyeceğini aktaran Özçavuşoğlu, 1 Haziran tarihiyle ilgili eski ambalajlı ilaçlar için yıl sonuna kadar uygulamanın ertelenmesinin söz konusu olabileceğini dile getirdi.