İtso, İng Bank İle Kredi Protokolü İmzaladı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ING Bank ile kredi protokolü imza attı.

İtso, İng Bank İle Kredi Protokolü İmzaladı
İTSO Başkanı Metin Anıl ile ING Bank Marmara Bölge Müdürü Murat Taşkın arasında imzalanan protokol ile İTSO üyeleri farklı vadelerde ve faiz oranlarında piyasa koşullarının altında kredi kullanacak. Anıl, anlaşma sonrasında İTSO üyelerinin piyasanın altında faiz oranları ile ve uzun vadeli olarak; işletme sermayesi, iş yeri ve taşıt alım kredileri kullanabileceklerini ve faizlerin piyasanın altında olacağını söyledi.
Dünyada yaşanan finansal kriz nedeniyle özellikle KOBİ düzeyindeki işletmelerin darboğaza girdiğini söyleyen Anıl, "Krizin etkilerini geçmeye başladığı şu süreçte üyelerimizin ihtiyacı olan finansman sorunun çözebilmek için ING Bank yetkilileri ile bir görüşme yaptık. Görüşme sonrasında da aylık 1.30 faiz oranıyla 36 aya kadar vadeli işletme sermayesi kredisi, 60 aya kadar vadeli ve aylık 1.19 faiz oranıyla iş yeri kredisi ve 48 aya kadar vadeli ve aylık 1.36 faiz oranıyla yeni araç alım kredisi kullanmaları yönünde anlaşmaya vardık" diye konuştu.
Anıl, ayrıca Türk reel sektörünün üzerinde çok aşırı yükler bulunduğuna vurgu yaptı. Siyasi gündemin çok hareketli olduğunu bu nedenle sıranın bir türlü ekonomiye gelmediğini söyleyen Anıl, "Bizim ülkemizi yönetenlerden beklentimiz asıl sorun olan ekonomiye odaklanmalarıdır" diye konuştu.
ING Bank Marmara Bölge Müdürü Murat Taşkın ise, banka olarak 'Aslan KOBİ' paketi hazırladıklarını ve bu paketlerde her sektöre özel kredi seçeneklerini sunduklarını belirtti.