Hakem Bünyamin Gezer: Televizyonda yorum yapanlar, kuralları bizim kadar iyi bilmiyor

Kahramanmaraş'ta polislik yapan FIFA kokartlı hakem Bünyamin Gezer, üniversitelilerle bir araya geldiği söyleşide, televizyon yorumcularının kuralları

Kahramanmaraş'ta polislik yapan FIFA kokartlı hakem Bünyamin Gezer, üniversitelilerle bir araya geldiği söyleşide, televizyon yorumcularının kuralları kendileri kadar iyi bilmediğini söyledi.

Gezer, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Prof. Dr. Nafi Baytorun Konferans Salonu'nda öğrencilerle gerçekleştirilen söyleşiye katıldı. Gezer, burada öğrencilerin hakemlikle ilgili çeşitli sorularını cevaplandırdı.

Hakemlik hayatında yaşadığı en ilginç olay olarak Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşmasından yaşananları gösteren Gezer, "Müsabakadan önce hakemin ısınırken futbolcular arasında olayın çıktığı kavgaya ilk defa şahit olunmuştur. Bunun müsabaka kurallarında bir hükmü yok. Kural der ki, 'Maç öncesinde, devre arasında ve maç sonrasında yaşanan olaylar, hakemler tarafından rapor edilir'. Biz de bu olayları rapor ettik ama Galatasaray taraftarları maalesef bize hakaretlerde bulundular." dedi.

Kendisine yöneltilen soruların hepsini cevaplandırmaya çalışan Gezer, televizyonda yorum yapanların kuralları kendileri kadar iyi bilmediğine değindi. Kuralların her yıl değiştiğini ifade eden Gezer, "Yorum yapanlar, bizim katıldığımız panellere, seminerler dahilinde edindiğimiz yeni bilgileri bilmeden yorum yapıyorlar. Sürekli gelişen bilgiler ve kurallar dahilinde biz gerekenleri yapıyoruz ama yorumcular bu kuralları bilmeden yanlış yönlendirmelerde bulunuyorlar." diye konuştu.

Gezer, söyleşi sonrasında kendisine soru soranlara imzalı futbol topu hediye etti.