Edremit'te 13 engelli genç bir günlüğüne asker oldu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 13 engelli genç, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda bir günlüğüne silah altına alındı. Oğullarını davul zurnayla

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 13 engelli genç, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda bir günlüğüne silah altına alındı. Oğullarını davul zurnayla kışlaya getiren aileler, kendilerini karşılayan komutanları görünce gözyaşlarını tutamadı.

Edremit, Burhaniye ve Havran ilçeleriyle bağlı beldelerde yaşayan 13 engelli genç, kışlada önce traş edildi ve üniforma giydi. Tekerlekli sandalyeyle getirilen bir genç, anne ve babasının ağladığını görünce kendi de gözyaşlarını tutamadı.

Kışlanın konferans salonunda toplanan engelli askerler ve ailelerine Genelkurmay Başkanlığı, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın tarihçesi ve askerliğin temelleri konusunda subaylar tarafından bilgi verildi. Daha sonra tören alanına götürülerek yemin merasimine katıldılar. Askeri bando eşliğinde başlayan törene katılan Garnizon Kurmay Başkanı Kurmay Albay Bülent Mert, engelli askerleri selamladı. Sancağın yerini almasıyla birlikte yapılan yemin töreninin ardından bir günlük askerlerle buluşan Mert, "Sizler bir günlüğüne de olsa vatani görevinizi yerine getiriyorsunuz. Artık silah altına girmiş birer Türk askerisiniz. Sizinle gurur duyuyoruz ve görevinizi layıkıyla yerine getireceğinize eminiz. Bu şerefli üniformayı giyerek, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığını yürüttüğü 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda asker ocağının havasını teneffüs etmektesiniz." dedi.

Başlarına birer usta asker verilen 13 asker, aileleri ve komutanlarıyla birlikte silah ve diğer donanımları inceledi. Aileler, ellerine tüfek alan çocuklarının fotoğrafını çekti. Kurmay Albay Mert, askerlerle yakından ilgilenerek onları dinledi. Öğle yemeği yiyen ve akşam saatlerinde eğitimlerini tamamlayan 13 asker, terhis belgelerine kavuştu. Bazıları kışlada daha fazla kalmak için komutanlarından izin istedi. Ailelerinin ısrarıyla kışladan ayrılan engelli askerler, kendilerine bu imkanı tanıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür etti.