Bakan Mehmet Aydın'ın Van Ziyareti

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TÜBİTAK'ın artık NATO'ya kritik malzeme sattığını söyledi.

Bakan Mehmet Aydın'ın Van Ziyareti
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve bazı toplantılara katılmak üzere dün Van'a gelen Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Akdamar Oteli'nde bir basın toplantısı düzenledi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nükhet Yetiş ve Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Bakan Aydın, TÜBİTAK'ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. TÜBİTAK olarak 8. bölge toplantısını Van'da yapacaklarını hatırlatan Bakan Aydın, bölge bölge dolaşarak TÜBİTAK'ı anlattıklarını söyledi. Bölgelerde kurumları ve özel sektörü
dinlediklerini, onların plan ve projeleri hakkında bilgi edindiklerin kaydeden Bakan Aydın, "Son yıllarda TÜBİTAK büyük imkanlara sahip oldu. Kurumsallaşma anlamında sağlam temeller atılıyor. Bugün TÜBİTAK'ın bütçesi 6.9 milyar TL'dir. Geçen yıl itibarıyla 67 bin personele ulaştık" dedi.
Türkiye'nin dünyanın gelişmiş ülkelerinin yarıştığı kulvarlarda yerini alması için çalıştıklarını ifade eden Bakan Mehmet Aydın, demokraside de bunu yaptıklarını kaydetti. Tam üyelikte de istikrarlı bir şekilde ilerlediklerini söyleyen Aydın, Türkiye'nin dünya ülkesi olduğunu belirtti. Üniversitelerden de proje yağmuruna tutulduklarını söyleyen Bakan Aydın, "Bu bölgeye gelmek bize heyecan veriyor. Bölge bakir bir bölge. Bu bölgenin kısa sürede kalkınmada mesafe alması gerekir" ifadelerini kullandı.
Son 5-6 senede TÜBİTAK tarihinde görülmemiş bir destek yapıldığını da sözlerine ekleyen Bakan Aydın, "Yurt dışından gelmek isteyen arkadaşlarımız var. Yavaş yavaş beyin göçünü de alacağız. Onların burada çalışabilecekleri mekanlar da var. Bilim ve teknolojide Avrupa ile yarışacak durumdayız. TÜBİTAK artık NATO'ya kritik malzeme satıyor. NATO'da kullanan icadımız var" şeklinde konuştu.
Yapılan basın toplantısının ardından Bakan Mehmet Aydın, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nükhet Yetiş ve Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte, "Doğu Anadolu Bölgesi TÜBİTAK Ar-Ge Günü 2" toplantısına gitti.