Akil Adamlar Olimpik Hareketi TMOK olağanüstü genel kurulu için 2. atağını yapıyor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu ile ters düşen üyelerin oluşturduğu Akil Adamlar Olimpik Hareketi olağanüstü genel kurul için ç

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu ile ters düşen üyelerin oluşturduğu Akil Adamlar Olimpik Hareketi olağanüstü genel kurul için çalışmalarını sürdürüyor.

TMOK Fair-Play komisyonu üyesi de olan ve bu görevinden ayrılan Erdoğan Arıpınar başkanlığındaki Akil Adamlar Olimpik Hareketi'nin, daha önce 134 üyenin imzasını taşıyan yasal ilk atağı TMOK Yönetim Kurulu tarafından engellenmek istenmişti.

''Türkiye'nin bir olimpiyata ev sahibi olabilmesi için TMOK'un devletten destek alabilecek bir başkan ve yönetim kuruluna sahip olması gerek.'' teziyle hareket eden Akil Adamlar Olimpik Hareketi'nden yapılan açıklamada, ''TMOK asli üyelerinin 2009'un Eylül ayında kurduğu Akil Adamlar Olimpik Hareketi (AOH) 2. atağına başlıyor. 134 üyenin imzası ile yapılan ilk yasal başvuru, TMOK tarafından engellenmek istemişti.

İçişleri Bakanlığı'nın görüşü de alınarak 200'e yakın üyeden noter belgeli vekaletlerin alınmasına başlanıldı. Ankara ve İzmir'deki çalışmaların yanı sıra 4 bölgeye ayrılan İstanbul'da da çalışmalar sürüyor.

Korkunun ecele faydası yok.'' denildi.

Çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Akil Adamlar Olimpik Hareketi İcra Kurulu'nun sözcüsü "TMOK'un koltuklara sımsıkı yapışan ve gerçek bir olağanüstü kongreden korkan bugünkü başkanı ve yönetimine "Korkunun ecele faydası yok" atasözünü hatırlatırız. Dürüst bir kongreyi kazananlar kim olursa olsun ayakta alkışlamaya hazırız." dedi.