Hsyk Başkanvekili Özbek: 'Yetki Kararnamesi Geldi, Asıl Beklediğimiz Atama Kararnamesidir'

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Adalet Bakanlığı ile HSYK'nın seçilmiş üyelerini karşı karşıya getiren atama kararnamesinin kendilerine gönderilen bugünkü gündemde olmadığını belirterek, "Yetki kararnamesinin taslağı gönderilmiş

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Adalet Bakanlığı ile HSYK'nın seçilmiş üyelerini karşı karşıya getiren atama kararnamesinin kendilerine gönderilen bugünkü gündemde olmadığını belirterek, "Yetki kararnamesinin taslağı gönderilmiş. Asıl beklediğimiz atama kararnamesidir" dedi.
HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Kurul'a gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir soru üzerine, Adalet Bakanı ve Müsteşarının toplantıyı terk ettiğine yönelik yaptıkları açıklamanın yanlış anlaşıldığını belirten Özbek, "Toplantımız sonuçlanmıştı. Açıklamamızda, ayrıldıklarını belirttik. Terk etiklerini söylemedik. Orada belki bir yanlış anlaşılma var" dedi.
Atama kararnamesinin kendilerine gönderilen bugünkü gündemde yer almadığını belirten Özbek, "Bize gelen gündemde yetkilendirme ve disiplin çalışmaları var. Ancak mesaiden sonra yetki kararnamesi taslağının da gönderildiğini öğrendim. Atama kararnamesi olmaksızın yetki kararnamesi üzerindeki çalışmamız son derece sınırlı olacak. Asıl beklediğimiz kararnamesi atama kararnamesidir, bekliyoruz" diye konuştu.
Bir gazetecinin 'Yetki kararnamesi ne kadar sürer?' sorusuna Özbek, "Fazla sürmez" yanıtını verdi.