Orman Ürünlerine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı işletme müdürlükleri tarafından üretilen orman ürünlerinin sergilendiği standlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şehzadeler Gezi Yolu'nda Amasya, Samsun, Çorum, Yozgat, Tokat ve Sivas Orman İşletme Müdürlüklerinin yaptıkları üretim çalışmalarıyla elde edilen orman ürünleri, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Amasya Orman İşletme Müdürü Ömer Naci Kaya'nın katılımıyla gerçekleştirilen törenle sergilenmeye başlandı.
Ormancılığını sadece ağaç kesmek anlamına gelmediğini, ormanların oksijen depoları olduğu gibi zengin bir gelir kaynağı olduğunu belirten Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, çeşitli üretim çalışmaları yaptıklarını, köylülerin desteklendiği projelerle köy sakinlerinin ormanların zenginliğinden faydalanmaları ve ormana daha sıcak bakmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Standlarda ikram edilen kuşburnu çayını içen Vali Daşöz ile Başkan Özdemir, Orman Bölge Müdürü Kaya'dan çalışmalar hakkında
bilgi aldı.
Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, standların incelenmesinin ardından, mesai arkadaşlarıyla birlikte davul zurna eşliğinde halk oyunu oynadı.