Vanspor Taraftarından Futbol Federasyonu'na Adalet Çağrısı

Vangölü Korsanları Taraftar Grubu, geçtiğimiz hafta Elazığspor'la yapılan maçta rakip taraftarların saldırıları karşısında Futbol Federasyonu'nun adil ve gerçekçi bir karar vermesi çağrısında bulundu.

Vanspor Taraftarından Futbol Federasyonu'na Adalet Çağrısı
Grup adına bir açıklama yapan Kadir Ozan Demiroğlu, 24 Nisan günü Elazığspor ile Belediye Vanspor müsabakasında futbol adına yaşanabilecek en çirkin ve şiddet içeren olaylar yaşandığını söyledi. Maç öncesi otelde konuklarken ve stat içerisine girerken futbolcularına Elazığspor taraftarları tarafından saldırılar yapıldığını, müsabaka öncesi de kulübe idman sahası verilmediğini belirten Demiroğlu, "Müsabaka öncesi ısınmaya çıkan takımımıza yönelik taraftarlar saha içerisinde saldırıda bulundular. Taraftarlar hep beraber 'PKK dışarı' diye bağırıp bizlere ve futbolcularımıza hakaret ve küfür etti. Anonslar yapılarak taraftarlar uyarılmadı, engellenmedi. Basın görevlileri bile golleri attıkları zaman, biz taraftarlara yönelip ayak, bacak göstermeye başladılar. Maçta centilmenlik ve fair-play adına hiçbir şey yoktu. Maç sonrasında başta rakip takım yöneticileri, oyuncuları ve hocaları olmak üzere sahada görev yapan saha komiserleri, güvenlik görevlileri, top toplayıcıları topluca takımımıza, hocalarımıza ve yöneticilerimize sözlü ve fiili olarak saldırıda bulunmuşlardır. Ayrıca taraftarlar da sahaya inerek futbolcularımızı darp etmiş, soyunma odasına kadar kovalamışlardır. Soyunma odası içerisinde taşlarla saldırmışlardır. Maç sonrası orta hakem Zafer Koçbay'ya fiili saldırıda bulunulmuştur. Hakem kolundan kanamalı darbeler alarak ambulansla hastaneye kaldırılmıştır. Maç sonrası takımımız 3 saat sonra yoğun güvenlik önlemleri altında stattan çıkarılmışlardır. Kısacası Elazığ'da futbol adına utanç verici olaylar yaşanmıştır. Muş Yolu firmasına ait yolcu otobüsünün camlarının kırılması sonucu 2 yolcu yaralanmıştır. Maçın bitiş düdüğü 17.15 iken, bizlerin stattan çıkışımız 19.40'da olmuştur. Takımın 13 taraftarı zırhlı polis aracına bindirilerek takım otobüsü ile Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüş, 45 dakika burada bekledikten sonra polis eskortluğu eşliğinde 40 kilometre şehir dışına çıkartılmıştır. Elazığ polisi taraftarımıza çok iyi bir şekilde davrandı ve Van Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşan Bey bizzat konu ile yakından ilgilendi ve bize destek oldu" şeklinde konuştu.
"FUTBOL FEDERASYONU'NDAN ADALETLİ VE GERÇEKÇİ BİR KARAR BEKLİYORUZ"
Bu kadar olaylar yaşanırken basının bu durumu yeterince gündeme getirmediğini, görüntülerin yayınlanmadığını söyleyen ve İHA muhabirine yaşanan olaylarla ilgili fotoğrafları gösteren Kadir Ozan Demiroğlu, "Ne yazık ki olaylar örtbas edildi. Bu olaylarla ilgili bütün görüntü ve fotoğraflar elimizde mevcuttur. Şimdi Van'ın hakkının korunmasını talep ediyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine geçen yıl Van'da oynanan Eyüpspor maçında yaşanan olaylardan sonra kulübe çok ağır cezaların yanı sıra hükmen mağlubiyet verildi. Yetkililer, bu maçın görüntülerini izleyip Elazığ maçında yaşanan olaylarla karşılaştırsınlar. Eyüpsporlu futbolcular darp edilmedi, ama bu maçta Vansporlu oyuncuların hepsi dövüldü, maçın orta hakemi bıçaklandı ve maç boyunca 'PKK dışarı', 'burası şehir, gidin dağlara' gibi ırkçı tezahüratlara maruz bırakıldık. Futbol Federasyonu'ndan bu maçla ile ilgili adaletli ve gerçekçi bir karar vermesini, bize ve takımımıza yapılan saldırıların cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.