Kütahya'da Aşı Haftası ekinlikleri devam ediyor

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesinin bir girişimi olan Avrupa Aşılama Haftası, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanıyo

Kütahya'da Aşı Haftası ekinlikleri devam ediyor
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesinin bir girişimi olan Avrupa Aşılama Haftası, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kütahya'da 5. Aşı Haftası etkinlikleri çerçevesinde; sağlık personeline yönelik hizmet içi eğitimler, toplumu bilgilendirmek amacı ile halk eğitimleri yapılıyor. Hafta süresince öncelikle 0-5 yaş grubu eksik aşılı çocuk ve gebelerin aşılarını tamamlama çalışmaları devam ettirilecek.

Aşı ile korunabilir bir hastalık olan verem hastalığı hakkında Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Verem Savaşı Derneği Başkanlığı tarafından ortaklaşa olarak ödüllü kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları düzenlendi.

Yapılan yarışma sonunda İlköğretim kurumları 1. kademe öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında; Yenidoğan İ.Ö.O. öğrencilerinden Melek Yağcı 1., Özel Konuralp İ.Ö.O. öğrencilerinden Fatma Çolak 2., Gökhan Yaylalı 3. oldu. İlköğretim kurumları 2. kademe öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında; Özel Dostlar İ.Ö.O. öğrencilerinden E.Enes Karakaya 1., Özel Germiyan İ.Ö.O. öğrencilerinden Büşra Gedik 2., Özel Konuralp İ.Ö.O. öğrencilerinden Miraç Burak Tak 3. oldu. Orta Öğretim kurumları öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında ise; Kütahya Ticaret Meslek Otelcilik Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden Kübra Kök 1., Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Mehmet Ulaş 2., Özel Konuralp Anadolu Lisesi öğrencilerinden İbrahim Gülsev 3. olmuştur.

Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, İl Sağlık Müdürü Dr. Kamil Türkmen, Kütahya Verem Savaşı Derneği Başkanı Aydoğan Erçoban ve katılımcılar tarafından verildi.