Bayan veteriner 8 ayda piyano öğrenip konser verdi, geliriyle 8 bin kedi ve köpeği ilaçlayacak

Antalya'da Ece Balkan isimli 6 yıllık veteriner hekim sokak hayvanları için 8 ayda piyano eğitim aldı. Balkan, bugün sahipsiz hayvanlar için piyano re

Antalya'da Ece Balkan isimli 6 yıllık veteriner hekim sokak hayvanları için 8 ayda piyano eğitim aldı. Balkan, bugün sahipsiz hayvanlar için piyano resitali verdi. Konserden bir yıl boyunca 8 bin hayvanı ilaçlayabilecek kadar gelir elde edildi. Bayan veterinerin konserine Shrek isimli Amerikan boxer cinsi köpeği de eşlik etti.

Antalya Kültür Merkezi, bu gece farklı bir sanat etkinliğine sahne oldu. Sokak hayvanlarına yardımcı olmak isteyen veteriner hekim Ece Balkan 8 aylık eğitiminin ardından konser verdi. Konser sonunda Ece Balkan izleyenleri köpeği Shrek ile birlikte selamladı. Shrek'in sahnedeki performansı sahibi kadar alkış aldı. Havyanın bir ara salonu inleten havlaması ilginç bir görüntü oluşturdu. Shrek isimli köpek bir süre sahneden ayrılmak istemedi.

Ece Balkan, sokak hayvanlarının Antalya'da birçok sorunla boğuştuğunu belirterek, "Böyle bir etkinlik yapmaya karar verdim. Org eğitimim vardı. 8 aylık yoğun bir çalışmanın ardından piyanoyu çalmayı da öğrendim." dedi.

Konser, Antalya Veteriner Hekimler Odası tarafından desteklense de salonun büyük kısmı boş kaldı. Davetiye sahiplerinin gönüllü bağışta bulunduğu geceden 8 bin sokak hayvanını bir yıl boyunca her ay ilaçlayabilecek kadar gelir elde edildi.

Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Saygılı da sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırmanın ardından sonra aşı ve parazit ilaçlaması yapılmasına karşın yerel yönetimlerin sonrasında bu hayvanların takibini yapamadığını ifade etti. Amaçlarının konserden elde edilecek yardımlarla Antalya Valiliği'nden kokartlı 15 hayvan gönüllüsüne parazit ilacı dağıtmak olduğunu dile getiren Saygılı, "Şu an 8 bin hayvanı bir yıl boyunca her ay ilaçlayabilecek ilaç geliri elde ettik. Antalya'da kesin kayıt sistemi olmadığı için ne kadar sahipsiz kedi köpek olduğunu bilmiyoruz. 8 ile 16 bin arasında değişen sahipsiz havyan olduğu tahmin ediliyor. Antalya dışından da getirilip bırakılan sahipsiz hayvanlar var. Bu nedenle sayı artıyor." diye konuştu.