SGK Adıyaman İl Müdürü Tekin: Kayıt dışı işçi çalıştıranın canı yanacak

Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kasım Tekin, kayıt dışı işçi çalıştıranın canını yakacaklarını söyledi.

Kayıt dışı ekonominin, ekono

Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kasım Tekin, kayıt dışı işçi çalıştıranın canını yakacaklarını söyledi.

Kayıt dışı ekonominin, ekonomi içerisinde önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Tekin, "İşsizlik ve toplumsal duyarlılıklar, yabancı kaçak işçi çalıştırılmasının önlenmesi amacıyla planlı ve koordineli çalışacağız. Özellikle 2010 yılı için çok geniş kapsamlı çalışma başlatıyoruz. Denetimler sadece bizimle sınırlı kalmayacak. Devletim tüm kurumları bu denetimin içerisinde yer bulacak." dedi.

SGK'nın en önemli sorununun kayıt dışı olduğunu aktaran Tekin, "Bugün SGK'nın en büyük sorunu kayıt dışı ile mücadeledir. Bakanlığımızda buna çok önem veriyor. Zaten 2010 yılı için yapılan hazırlıklarda buna ne kadar önem verildiğini gözlemliyoruz. Her ne kadar denetim elemanı sıkıntısından hedefimize ulaşamasak da elimizden gelenin en iyisini yapacağız." dedi.

TÜRKİYE'DE 10 MİLYON KAYIT DIŞI İSTİHDAM VAR.

SGK İl Müdürü Tekin, son alınan verilere göre ülke genelinde 10 milyon kayıt dışı istihdam bulunduğunu vurgulayarak; "Bu önemli rakamdır. 10 milyon kişinin kayıt altına alınması ile ortalama ekonomiye yıllık 25 milyar TL katkısı olacak." ifadelerini kullandı.

Teşvikten yararlanmak isteyenlerin borcunun olmaması gerektiğini de hatırlatan Tekin, sözlerini şöyle tamamladı: "Devletin başlatmış olduğu bu sistem çok işimize yaradı. Teşvikten yararlanmak isteyenin borcunun olmaması lazım. Bu da bizim tahsilatta önemli miktarda faydamıza oluyor."