Çalışma ruhsatı iptal edilen halk otobüsü parka çekildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çalışma ruhsatı iptal edilen halk otobüsü, çekici yardımıyla parka çekildi

Çalışma ruhsatı iptal edilen halk otobüsü parka çekildi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çalışma ruhsatı iptal edilen halk otobüsü, çekici yardımıyla parka çekildi. Halk otobüsünün çekiciye yüklenmesi sırasında cadde trafiğe kapatılırken, yolcular şaşkınlıkla olanları izledi.

Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, sürücülerinin yeni iş sözleşmesini imzalamadığı 4 halk otobüsünü çalışma ruhsatının bulunmadığı gerekçesiyle trafikten men etmek istedi. Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürü Hüseyin Ağlar, zabıta ve polis ekipleri ile birlikte Ereğli Özel Halk Otobüsleri durağına gitti. Ulaştırma Müdürü Ağlar durakta içerisinde yolcuların yer aldığı 67 M 8033 plakalı Yavuz Ağralı'ya ait halk otobüsünün otoparka götürülmesini isterken, araç sahibi buna karşı çıktı.

Uzun uğraşlar sonucu ikna edilen Ağralı, belediye yetkilileri diğer araçları kontrole gittiğinde içindekilerin de araçtan inmesi üzerine kapıları kilitleyerek, aracını kamyon parkına götürmeyeceğini söyledi.

Belediye ekipleri, seferden gelen ve sıraya giren Hikmet Akyüz'e ait 67 M 8020, Cevdet Demircan'a ait 67 M 8043 ve Halit Yavuz'a ait 67 M 8044 plakalı halk otobüslerini tutanak karşılığında ilçedeki kamyon parkına gönderdi. Yavuz Ağralı'ya ait halk otobüsünün yanına tekrar gelen ekipler, aracın yeniden sıraya girdiğini gördü. İçerisindeki yolcular indirilerek, bir başka otobüse bindirildi. Olay yerine çekici çağrılırken, halk otobüsünün çekiciye yüklenilebilmesi için cadde trafiğe kapatılıp, aracın yanındaki halk otobüsleri duraktan çıkartıldı. Araç, sürücünün de yardımıyla çekiciye yüklendi. Zaman zaman belediye yetkilileri ile tartışan sürücüler ve yakınları ise, araçların götürülmesi anını cep telefonları yardımıyla kaydetti. Duraktaki yolcu ve diğer araçların sürücüleri şaşkın gözlerle olup biteni izledi.

Sürücüler Hikmet Akyüz, Cevdet Demircan, Halit Yavuz ve Yavuz Ağralı, belediyenin yaptığının kanunsuz olduğunu ileri sürdü. Mecliste alınan karara karşı da hukuku mücadele başlatacaklarını belirten sürücüler, "2007 yılında yapılan minibüs sahipleri iş sözleşmesinin 7. maddesi, yeni alınan meclis kararı ile kaldırıldı. Bu madde bizim M plaka ile ilgili tüm haklarımızı koruyan bir maddeydi. Bu maddenin olmaması bizleri yarın işsiz bırakabilir. Ayrıca 2007 yılından itibaren en iyi şekilde Ereğli halkına hizmet veriyorduk. Bu tarihe kadar hiçbir şekilde iş sözleşmesi yenilenmedi. Herhangi bir borcumuz yok. Ruhsat verilmesini engelleyecek sözleşme konularını da ihlal etmedik. Sözleşme maddelerini ihlal ettiğimizde ise yine sözleşmede belirtilen çeşitli cezalar var. Bu tür cezalar uygulanabilir. Bugün ne oldu da yeni bir sözleşme önümüze getirildi. Baskıyla bu sözleşmeyi imzalatmaya çalışıyorlar. Araçlarımızın ruhsatlarının iptal edilmesi ve trafikten men edilmesinin sebebi baskı oluşturmaktır. Tamamen farklı niyetlerle gerçekleştirilmiş, keyfi bir uygulamadır" dediler.

Belediye yetkilileri ise, belediye meclis kararı doğrultusunda araçları trafikten men ettiklerini kaydetti.