Sur Belediyesi'nden Sağlık Taraması

Diyarbakır Sur Belediyesi ilçe genelinde sağlık seferberliği başlattı

  Diyarbakır Sur Belediyesi ilçe genelinde sağlık seferberliği başlattı . Belediye Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde , Yerel Gündem 21 , Büyükşehir Sağlık Müdürlüğü ve Dicle Üneversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri Sur Belediyesi sınırları içinde bulunan köylerde ağız , diş ve sağlık taraması yaptı .
Sur Belediyesi Sağlık Çevre Müdürlüğü ekipleri mahalle ve köyleri gezerek vatandaşların kan grubu tespiti , şeker , kolesterol testi ve tansiyon ölçümü yapıyor . İlçenin farklı mahallelerinde stand kurarak sağlık taramalarına devam edecek olan ekipler Hepatit B , taraması da yapıyor . Gezici sağlık aracı önünde kuyruk oluşturan kadınlar taramaya yoğun ilgi gösterdi .
Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri , Aslanoğlu ve Bozdemir köylerindeki evleri tek tek dolaşarak diş fırçalamayı gösterirken bir yandan da kadın ve çocuklara diş muayenesinden geçirdi . Muayenelerde 200 kişide ağız ve diş hastalığı tespit edildi .
Sur Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Muhterem Özgen , sağlık taraması ile amaçlarının hem istatistik oluşturmak hem de Hepatit B vakası oranını tespit ederek yurttaşları tedaviye yönlendirmek olduğunu söyledi . Tüm mahalle ve köylerde bu tür taramalara devam edeceklerini belirten Özgen , yapılacak ölçümlerde riskli görülen kişilerin sağlık kuruluşlarına yönlendirileceğini sözlerine ekledi .