Ergün : Elektrikli otomobiller Türkiye'ye gelecek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Otomotiv sanayi temsilcileri ile 29 Nisan Perşembe günü bir araya geliyor. Otomotiv sektörünün son günlerde neler yaşanıyor konulu toplantıda gündem elektrikli otomobillerin Türkiye'ye nasıl geleceği ve nasıl satışa sunulacağı konusunda bilgilendirilme verilecek.

Ergün : Elektrikli otomobiller Türkiye'ye gelecek
  Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergü ; n 26 Nisan Perşembe Gü ; nü ; Ankara ' da Otomotiv ve Sanayiciler ile bir araya gelecek .

Strateji belgesi , Tü ; rk otomotiv sektö ; rü ; nü ; n sadece montaj yerine kendi tasarım ve modellerini de hayata geç ; irmesini hedefliyor .

Belgede , gelecek dö ; nemde otomotiv sektö ; rü ; nü ; n nerede , nasıl ü ; retim yapması gerektiği belirleniyor .

Ü ; retimdeki hedefler , ana ü ; retici , yan sanayi ve satıcılar arasındaki işbirliği iç ; in yapılması gerekenler anlatılıyor .

Ancak perşembe gü ; nü ; yapılacak toplantı asıl Tü ; rkiye ' de elektrikli otomobillerin geleceği aç ; ısından ö ; nem taşıyor . Ç ; ü ; nkü ; elektrikli otomobillere hangi teşviklerin verilmesi gerektiği , iç ; erde elektrikli otomobillerin tü ; ketiminin nasıl hızlandırılabileceği sorularına yanıt aranacak .

Devlette kullanılan araç ; ların elektrikli olması iç ; in nasıl bir ç ; alışma yapılabileceği konusunda da fikir alışverişi yapılacak .

Hazırlanan otomotiv sektö ; rü ; strateji belgesi son şeklini aldıktan sonra Ekonomik Koordinasyon Kurulu ' na ( EKK ) sunulacak