Anayasa Mahkemesi'nin 48. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Anayasa değişikliği paketine ilişkin olarak, ''Hala uzlaşma ihtimali var, son dakikaya kadar bile var.

Anayasa Mahkemesi'nin 48. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Anayasa değişikliği paketine ilişkin olarak, ''Hala uzlaşma ihtimali var, son dakikaya kadar bile var. Şu anda birinci tur bitiyor ama ikinci tur için de ihtimal var'' dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 48. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Rixos Otel'de resepsiyon verildi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, resepsiyonda konukları Anayasa Mahkemesi'ne yeni seçilen üyeler Alparslan Altan, Engin Yıldırım ve Burhan Üstün ile birlikte karşıladı. Resepsiyona, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Arslan Güner, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Valisi Kemal Önal ile çok sayıda davetli katıldı.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, törene gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa değişikliği çalışmalarının hatırlatılması üzerine Gerçeker, bu konuda konuşmaktan yorulduğunu söyledi. Gerçeker, ''Kuvvetler ayrılığını, yargı bağımsızlığını, hukuk devletini savunmak zorunda kalıyoruz. Sürekli bunları savunmak zorunda kalmaktan üzüntü duyuyorum'' diye konuştu.

Adalet Bakanı Ergin ise, resepsiyonda görüşmelerin nasıl gittiğinin sorulması üzerine gazetecilere, ''Siz nasıl görüyorsunuz?'' sorusunu yöneltti. Bir gazetecinin, ''Biz fireleri hesaplıyoruz'' sözleri üzerine Ergin, ''O hesaplara girmeyiz biz. Yola çıkarken zaten 'endişemiz olursa' çıkmayız demiştik. Grubumuzdaki arkadaşlarımıza itimadımız tam'' dedi.

Adalet Bakanı Ergin, ''TBMM'de uzlaşma olup olmayacağına'' ilişkin soru üzerine de, ''Hala uzlaşma ihtimali var, son dakikaya kadar bile var. Şu anda birinci tur bitiyor ama ikinci tur için de ihtimal var'' yanıtını verdi. Referandum sürecine ilişkin sorular üzerine ise Ergin, bu konuyla ilgili bir öngörüde bulunmasının doğru olmayacağını belirtti.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Arslan Güner de, gazetecilerin bedelli askerlik konusuna ilişkin sorularına ''Yarını bekliyoruz'' cevabını verdi.