Cumhurbaşkanı Gül, Derviş Eroğlu'nu kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC'de bugün gerçekleştirilen seçimlerde cumhurbaşkanlığına seçilen Derviş Eroğlu'na bir tebrik mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Derviş Eroğlu'nu kutladı
  Cumhurbaşkanlığı ' ndan yapılan yazılı aç ; ıklamada , Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n tebrik mesajında şu ifadelerin yer aldığı aç ; ıklandı :

' ' Kuzey Kıbrıs Tü ; rk Cumhuriyeti ' nde bugü ; n gerç ; ekleştirilen seç ; imlerde cumhurbaşkanlığına seç ; ilmeniz mü ; nasebetiyle en iç ; ten tebriklerimi ifade ediyorum . Kıbrıs Tü ; rk halkının ö ; rnek demokrasisini ve siyasi olgunluğunu yansıtan biç ; imde , şeffaflık iç ; inde yapılan Cumhurbaşkanlığı seç ; imleri neticesinde , Kıbrıs Tü ; rkü ; nü ; n iradesi , iç ; inden geç ; ilmekte olan kritik dö ; nemde bu yü ; ce makama zat-ı alinizin seç ; ilmesi yö ; nü ; nde tecelli etmiştir . Engin devlet tecrü ; besine sahip bir lider olarak , cumhurbaşkanlığınız dö ; neminde Kuzey Kıbrıs Tü ; rk Cumhuriyeti ' nin daha gü ; ç ; lü ; , mü ; reffeh ve uluslararası camiayla bü ; tü ; nleşmiş bir noktaya ulaşacağına inancım tamdır . Milli davamız Kıbrıs ' ta devam eden BM mü ; zakerelerinin adil ve kalıcı bir ç ; ö ; zü ; me ulaşması , Tü ; rkiye ' nin ve Kuzey Kıbrıs Tü ; rk Cumhuriyeti ' nin her zaman en samimi mü ; şterek arzu ve hedefi olmuştur . Bu hedefe ulaşılması yö ; nü ; nde Kıbrıs Tü ; rk halkının gö ; stermiş olduğu azim ve iradeyi dü ; n olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edecek , Kıbrıs Tü ; rk halkının verdiği haklı mü ; cadelenin hedefine ulaşması iç ; in anavatan ve garantö ; r olarak sorumluluklarımızı kararlılıkla yerine getirmeyi sü ; rdü ; receğiz . Cumhurbaşkanı olarak , BM kapsamlı ç ; ö ; zü ; m mü ; zakerelerini Kıbrıs Tü ; rk tarafının bugü ; ne kadar sergilemiş olduğu yapıcılık ve dinamizmle sü ; rdü ; receğinize ve en kısa sü ; rede neticelendirilmesi iç ; in her tü ; rlü ; gayreti sarf edeceğinize inanıyorum . Kıbrıs Tü ; rk halkının huzuru , gü ; venliği , refahı ve Ada ' nın eşit sahibi olarak meşru haklarının gö ; zetilmesinde Tü ; rkiye ' nin kararlı desteğini ve yakın işbirliğini her zaman yanınızda bulacaksınız . Bu duygu ve dü ; şü ; ncelerle Zat-ı Alinize ve Kıbrıs Tü ; rk halkına en iyi dileklerimi iletiyor , yü ; ksek vazifenizde başarılar temenni ediyorum . '