Marmaris'ta Turizm Haftası Etkinlikleri

Marmaris Kaymakamı A

Marmaris'ta Turizm Haftası Etkinlikleri
  Marmaris Kaymakamı A . Serdar Polat , " Günden güne gelişen ve rekabetçisi çok olan turizm sektöründe büyümek , tercih edilmek , imaj geliştirmek , markalaşmak ve daha önemlisi bulunduğunuz seviyede sürekli durmak ve daha ileriyi amaçlamak çok ince ayrıntılı turizm planlarıyla mümkündür " dedi .
Kaymakam Polat , 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle yazılı açıklamam yaptı . Polat , günden güne büyüyen turizm sektrönünün daha iyi seviyelere taşınması gerektiğini belirterek açıklamasına şöyle devam etti ; " Günden güne gelişen ve rekabetçisi çok olan turizm sektöründe büyümek , tercih edilmek , imaj geliştirmek , markalaşmak ve daha önemlisi bulunduğunuz seviyede sürekli durmak ve daha ileriyi amaçlamak çok ince ayrıntılı turizm planlarıyla mümkündür . Bu planda Marmaris ' te turizm yapısını daha çevreye duyarlı , turistin memnuniyeti ve beklentileri yönünde , mevcut turizm çeşitlerinin dışında , özellikle kendi öz kültürümüzü yansıtan ama dünyadaki turizm sektöründeki ilerleme ve yeniliklere de ayak uyduran bir yapılanmayı amaçlamalıdır . Altyapısı tamamlanmış bir Turizm destinasyonu olan dünya incisi , güzel beldemiz Marmaris ' in tanıtma ve pazarlanmasıyla birlikte , dünya turizminde markalaşma yönünde ilerlemektedir . Turizm temel faktörlerinden olan doğa . tarih , çevre , kültür , sanat aktivitelerinden sadece deniz , kum ve güneşten başka , mevsimine göre ; rafting , trekking , paragliding , mountanering , bisiklet turları , mağara turları , kuş | gözlemciliği , bitki gözlemciliği , av turizmi , su üstü ve su altı sporlarının turizme hizmet vermesiyle turizm hizmetleri çeşitlendirilmiş , halen mevcut spor kompleksleri , yapılacak kongre ve kültür sarayları projeleriyle , fuarlar , festivaller ile 12 ay sürdürülebilir bir turizm için halk , devlet ve turizm sektörü ' çalışmalarını sürdürmektedir " dedi .
Polat , turizmde kalifiye elemanın çok önemli olduğunu vurgulayan açıklamasını şöyle tamamladı ; " Turizm sektörünün temel taşlarından olan turizm eğitimi ve kalifiye eleman unsuru her şeyin başı eğitim gerçeğini bir kez daha karşımıza çıkartmaktadır Kendisinin dışında en az onlarca sektörün kendisiyle beraber ilerlemesini sağlayan , işgücü sağlayan , istihdamı yaratan , ülke ekonomilerine çok az bir yatırım ve hizmet karşılığında kat kat gelir sağlayan turizm olgusu siz değerli işletmecilerin katkılarıyla daha artacaktır . Turizm eğitimi veren kurum mezunlarım ve kalifiye elemanların sektörde çalışması , önce Marmaris turizminin hizmet kalitesini artıracak dolayısıyla Ülkemizin de dünya Turizminden hak ettiği payı almasına yardımcı olacaktır .
Turizm Cenneti İlçemizde , tüm vatandaşlarımızın ' Turizm Haftasını içtenlikle kutluyor , sektörün tüm çalışanlarına ve yatırımcılarına başarılı bir sezon diliyorum " diye konuştu .