Bahar Yorgunluğuna Tedbir Bol Bol Vitamin

Uzmanlar, bahar aylarında insan metabolizmasında oluşan değişikliklerin beraberinde yorgunluğu da getirdiğini ifade ederek, "Bahar yorgunluğu bir hastalık olarak tanımlanıyor ve önlem alınması gerekiyor

  Uzmanlar , bahar aylarında insan metabolizmasında oluşan değişikliklerin beraberinde yorgunluğu da getirdiğini ifade ederek , " Bahar yorgunluğu bir hastalık olarak tanımlanıyor ve önlem alınması gerekiyor . Önlem alınmazsa bahar yorgunluğu kronikleşebiliyor . Bahar yorgunluğuna karşı bol bol vitamin alın , pozitif düşünün " diyor .
İç hastalıkları uzmanı Dr . Önder Akaya , eğer gerekli önlemler alınmaz ve düzenli bir şekilde beslenilmezse şikayetlerin artacağını söyledi . Özellikle bahar aylarında bol bol C ve B vitamini alınması gerektiğini vurgulayan Dr . Önder Akaya , günde en az beş dakika yürüyüş yapılmasının vücuda iyi geleceğini aktardı .
" İlkbaharda havaların ısınmasıyla birlikte artan elektrik yükü ; yorgunluk , halsizlik ve eklem ağrılarına sebep oluyor . Bu yüklerden pozitif olanlar zindeliğe , negatif olanlar ise yorgunluk ve halsizliğe yol açıyor " diyen Akaya , hayat şartlarının zorluğu , hava kirliliği , trafik gibi sebeplerin büyük şehirlerde yaşayan insanlarda özellikle bahar aylarında daha fazla yorgunluğa ve halsizliğe yol açtığını kaydetti .

" POZİTİF KALIN "
Dr . Akaya , sözlerini şöyle sürdürdü : " Mide yanmaları , psikolojik bunalımlar , çarpıntı , kas yorgunluğu ve uykuya meyil gibi şikayetler uyum döneminde en sık karşılaşılan fiziksel şikayetler arasında yer alıyor . Bahar yorgunluğu sendromu ile ilgili olarak birçok çalışma yapılıyor . Güneş ışınlarını hissetmeye başladığımız şu günlerde , bol bol güneşlenmenin fiziksel sağlığımız kadar , gri kış günlerinin bunalttığı ruh sağlığımız açısından da oldukça faydalı olduğunu söylemek kuşkusuz yanlış olmaz . "
Bahar yorgunluğuna önlem olarak güneşlenmeyi , yatış ve kalkış saatlerinin düzenli olmasını , alkol ve sigara gibi bağımlılık yapan maddelerden uzak durulmasını , doğa yürüyüşleri yapılmasını ve isteksiz davranışlardan uzak durulmasını öneren Dr . Önder Akaya , " Davet edilen yerlere mümkün olduğunca gidip pozitif kalmaya çalışın " dedi .