Girdikleri kuyuda metan gazından zehirlenen 2 kişi öldü

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde biodizel üretmek için kazılan kuyuya giren 4 kişiden 2'si, metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Pazarköy'de Mehmet Bardi (40), biodizel üretmek için hayvanların bulunduğu ahırın hemen arkasına 3 metre derinliğinde kuyu kazdırdı. Usta Abdullah Kayacı (52), kuyunun kalıplarını sökerken metan gazından zehirlenerek baygınlık geçirdi. Kayacı'nın bayıldığını gören Mehmet Bardi ve ağabeyi Mahmut Bardi (55) kuyuya girdi. Bardi kardeşlerin de kuyudan çıkmadığını gören Osman Akcan da (55) kuyuya girdi. 4 kişinin kuyudan çıkmadığını gören köylüler jandarma, itfaiye ve 112 Acil Servis'e haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi kuyu kapağının dar olması nedeniyle kuyuya girmekte zorluk yaşadı. Kuyuya giren bir itfaiyeci, zehirlenenlerden 2 kişiyi bağladığı iple dışarı çıkardı. 2 kişi de yan tarafı kepçeyle kazılarak kuyudan çıkartıldı. Kuyuya giren bir itfaiyeci de zehirlenme tehlikesi geçirirken, itfaiye tarafından kuyuya sürekli hava takviyesi yapıldı.

Kuyudan baygın halde çıkartılan Abdullah Kayacı, Hasan Bardi, Mahmut Bardi ve Osman Akcan, ambulansla Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mehmet Bardi ve Abdullah Kayacı yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, Mahmut Bardi ve Osman Akcan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yenikent Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 2 kişinin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirilirken, Sakarya İl Jandarma Alay Komutanı Adnan Arslan da olay yerine gelerek bilgi aldı.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.