Modern mimariye sahip Ensaray Camii'nin temeli atıldı

Edirne'nin Keşan ilçesinde modern mimarisiyle dikkat çeken Ensaray Camii'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Törende gösteri sunan Mehteran Takımı büyük ilgi gördü.

Modern mimariye sahip Ensaray Camii'nin temeli atıldı
Yeni Mahalle'de bin 450 metrekarelik alana kurulacak Ensaray Camii'nin temel atma törenine Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Ensaray İnşaat Şirketi Müdürü Naci Gülbey ile çok sayıda kişi katıldı. Bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin temel atma töreni, Bayrampaşa Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başladı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam eden törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Özcan, "Bu yapıyı görünce heyecanlanıyorum. Bölgemize yakışır bir cami olacağına inanıyorum. Bu güzellikleri gördüğüm için mutluyum. İnşallah bin yıl ayakta kalır. Naci Gülbey'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Modern ve özgün bir proje yaptığını aktaran proje mimarı Osman Güneş ise, "Türkiye'de bu gibi projeler yapmak çok zor. Uygulamak içinde öncelikli olarak iyi bir işverene ihtiyacınız var. Bu ihtiyacımızı Naci Bey ile kapatmış bulunmaktayız. Türkiye'de tüm camiler birbirinin örneğidir. Bu farklı bir proje olacak. Keşan'a yakışacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Ensaray İnşaat Şirketi Müdürü Naci Gülbey de, altı yıl önce gördüğü bir rüyanın cami yaptırmasına vesile olduğunu dile getirerek, "Manevi gücü arkamızda gördüğümüz sürece projelerimiz devam edecektir. Cami yaptırmama altı yıl önce rüyamda gördüğüm Peygamberimiz vesile oldu. Rüyamda onunla konuştum. Bana birçok nasihatte bulundu ve ertesi gün bu kararımı aldım. Camimizi bir yıl sonra açmayı planlıyoruz. İnşallah o günleri görürüz" dedi.

Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, bölgenin giderek genişlediğine ve bu kapsamda yeni camilere ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, Naci Gülbey'in buradaki ihtiyacı karşılayarak büyük bir sorumluluğu aldığını söyledi. Süleyman Yeniçeri'nin dua okumasının ardından caminin temeli atıldı.