Silifke İlçe Tarım Müdürü Gün: 'Herkes Silifke Çileğini Gönül Rahatlığıyla Yiyebilir'

Mersin'in Silifke ilçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, Silifke çileğinin hormonsuz olduğunu ve herkesin gönül rahatlığıyla yiyebileceğini söyledi.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Gün: 'Herkes Silifke Çileğini Gönül Rahatlığıyla Yiyebilir'
Gün, yaptığı açıklamada, Silifke'de yaklaşık 20 bin dekar arazide 75 bin ton çilek rekoltesi beklediklerini belirterek, "Üretiminin yapıldığı bölgelerde iyi tarım uygulamasını ilk hedef olarak belirledik. Biz çileğimizi bu dönemde piyasaya çıkarmanın ötesinde daha önceki yıllarda iki aylık bir periyotta sunduğumuz çileği 7-8 aya yayabilecek şekilde üretimi hedeflemekteyiz. Bu üretimi gerçekleştirdiğimiz taktirde ülkenin milli ekonomisine katkısı çok daha büyük olacaktır" dedi.
Ürünlerin üretim kalitesi, besleyici düzeyi, görüntüsü birinci sınıf olmakla beraber bütün dünyada üretilen çileklere eşdeğer olduğunu söyleyen Gün, "Ayrıca biz bu ürünlerimizde kullanılan ilaçların kalıntı analizlerini sürekli takip ederek, ürünlerimizin hem iç piyasada tüketimini hem de dış piyasada tüketimini en iyi şekilde tüketiciye sunmaya çalışıyoruz.
Çileklerimizin rengi, şekli ve büyüklüğü ile ilgili olarak basında ya da piyasada, erken çıktı, hormonlu gibi iddiaların çok anlamsız, çok ifadesiz ve çok yersiz olduğunu düşünüyoruz. Bunun da sebebi, üreticilerin kontrol altında olduğu, üreticilerin kullandıkları ilacın bile ne atılacağı, nasıl atılacağı konusunda eğitim verildiği ve üretilen ürünün de iç piyasada ve dış piyasada tüketiciye en iyi ürünün sunulması hedeflenmektedir. Bu nedenle bütün tüketicilerimizin, bütün insanların ürünün büyüklüğüne, ürünün şekline bakmaksızın gönül rahatlığıyla çileği tüketmelerini diliyorum" dedi.
Çilek Üreticileri Ali Çomak ve Mehmet Can da, Silifke'de üretilen çilekte ilaç kalıntısının bulunmadığını, hormon olmadığını, bu nedenle herkesin gönül rahatlığıyla çileği yiyebileceğini söylediler.