Aso'nun Öncülüğünde Ankara İş Dünyası Platformu Kuruldu

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) öncülüğünde "Ankara İş Dünyası Platformu" adıyla bir güç birliği platformu kuruldu.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in başkanlığını yaptığı Ankara İş Dünyası Platformu, ilk toplantısını ASO'nun ev sahipliğinde dün gerçekleştirdi. Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV), Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD), Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD), Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, Ankara Genç Girişimciler Kurulu, Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD), Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD), Kazan Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Ankaralı
Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD), Genç Girişim ve Yönetişim Birliği (GGYB), Hasanoğlan Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD), MÜSİAD Ankara Şubesi, Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticiler Derneği (ORSİAD), Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD), Sincan Etimesgut Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD) ve TÜGİAD Ankara Şubesi'nin yer aldığı platformun başkan yardımcılığını TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak yapacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, sivil toplum örgütlerinin çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğuna dikkat çekti. 21. yüzyılın sivil toplum örgütlerinin dönemi olacağını ve oluşturulan bu güç birliğinin Ankara için bir sinerji meydana getireceğini kaydeden Özdebir, "Bütün çabalarımız cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında Ankara'yı dünyanın en önemli başkentleri arasına sokmak için olacaktır" dedi.
İller Arası Rekabetçilik Endeksi'ne göre Ankara'nın İstanbul'dan sonra ikinci sırada olduğunu belirten Özdebir, "Ankara, Beşeri Sermaye ve Yaşam Kalitesi Endeksi'ne göre ise birinci sırada. Bu avantajlı yanlarımızı mutlaka öne çıkaracak çalışmalar yapmalıyız" diye konuştu.
Erişilebilirlik Endeksi'nde Ankara'nın beşinci sırada olduğunu vurgulayan Özdebir, "En olumsuz gözüken yanlarımızdan biri bu. Bu olumsuzluğu gidermek için iki önemli nokta var. Bunlardan birincisi mutlaka demiryolu taşımacılığını geliştirmeliyiz. İkincisi ise Ankara'dan yurt dışına yapılan direkt uçuşların yetersizliği. Global dünyada direkt uçulamayan yere köy gözüyle bakılıyor. Direkt uçuş için yaptığımız çabalar olumlu sonuç vermeye başladı. Ama yeterli değil, direkt uçuş sayısının çok daha fazla
artırılması gerekli" dedi.
Özdebir, Ankara İş Dünyası Platformu'nun bazı bankaların İstanbul'a gitme süreciyle başlayan Ankara'nın kayıplarını durduracak ve bunları telafi edecek çalışmalara imza atacağına inandığını da sözlerine ekledi.