Türk Medeni Kanunu'nun Kabülü'nün 84. Yıldönümü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurumlu, Türk Medeni Kanunu'nun (TMK) kabulünün 84. yıldönümü nedeniyle bir basın açıklamasında bulundu.

Partisinin İl binası Çetin Çıtlak Toplantı salonunda beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleriyle açıklama yapan MHP Giresun İl Başkanı Erzurumlu, Medeni Kanun'un Türk İnkılabının ve hukukunun can damarı olduğunu söyledi.
Türk Medeni Kanunu'nda en köklü değişikliğin 75 yıl sonra MHP'nin içinde bulunduğu 57. hükümet döneminde yapıldığını ileri süren Erzurumlu şöyle konuştu:
"Türk Medeni Kanunu'nda en köklü değişiklik yürürlüğe konulmasından 75 yıl sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nin içinde bulunduğu 57. Hükümet döneminde gerçekleşmiştir. Bu değişiklikle iki tarafa eşit sorumluluk verilmiş, boşanmada gizli oturum, evin kullanımında hakim kararı, evlat edinme yaşının 30 olması, erkeklerin de nafaka istemesinin yanı sıra evlilik dışı çocukların hak sahibi olması sağlanmıştır.Kocanın reisliği tarihe karışarak evlenme yaşı 18'e çıkarılmış, kızlık soyadı kullanılmaya başlanmıştır."