Toplum Destekli Polisten Öğrencilere Yardım

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçedeki çeşitli eğitim kurumlarında eğitim gören 200 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunuldu.

Toplum Destekli Polisten Öğrencilere Yardım
Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başkaları tarafından farklı yönlere yönlendirilmelerinin önlenmesi amacıyla öğrencilere eğitim yardımında bulunuldu. İlk olarak Semiha Altunkan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen eğitim yardımları Milas İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Dülger, TEM Güvenlik Büro Amir Vekili Erdoğan Kutsal, Toplum Destekli Polisler ve TEM Güvenlik Büro Amirliği personeli tarafından yapıldı. Yardım yapılan diğer 6 okul ise; Atatürk, A. Hamdi Helvacıoğlu, Gümüşlük, Fatih, Z. Gümüşkesen ve Beçin İlköğretim Okulu.
Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Milas İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Dülger, "Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Güvenlik Büro Amirliğimizin yürüttüğü Psikolojik Destekli Proje kapsamında "Gençlik Geleceğimizdir" adı altında Toplum Destekli Polislik çerçevesinde bizim için önceliğimiz her zaman gençlerimiz. Devletimizin ve ülkemizin bekası için gençlerimize verdiğimiz önemi göstermek amacıyla özellikle onların eğitime destek vermeyi amaçlıyoruz. İkinci dönemin başlamasını esas alarak ihtiyacı olan öğrencilerimize 1 çanta, 8'er adet defter, kalem, pastel boya olmak üzere hazırlanan çantaları öğrencilerimize takdim edeceğiz. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan çalışmamızda 200 çanta dağıtılacak" dedi.
Çalışmaların proje kapsamında devam edeceğini açıklayan Dülger; "Amacımız onların eğitimlerine destek vermek ve ilerde onları kazanmak. TEM Güvenlik Büro Amirliğimiz, Psikolojik Harekat Mücadelesi çerçevesinde bunu organize etti. Bununla ilgili çalışmalarımız proje çerçevesinde devam edecek. Burada gençlerimizin başka yönlere kaymasını önlemek amacı içindeyiz. Başkaları tarafından başka yönlere yönlendirmelerini önlemek için eğitimlerine destek veriyoruz. Bugün aynı anda 7 okulumuzda eğitim desteğimiz devam ediyor" diye konuştu.
Milas İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ise, "Ülkemiz aleyhinde yıkıcı ve bölücü faaliyetler yürüten terör örgütleri ile bunlara destek sağlayan, iç ve dış mihraklara karşı vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve özellikle gençlerimizin eğitilerek terör örgütlerinin yeni eleman ve sempatizan kazanma çabalarının engellenmesi, teröre karşı devlet-vatandaş işbirliğini pekiştirerek vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberliğin sağlanması amacı güdülüyor. Müdürlüğümüzce yürütülen Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Projesi kapsamında "Gençlik Geleceğimizdir" ilkesi ile Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği'nce hazırlanan malzemeler, defterlerin kapak sayfalarına İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapıştırılan güzel sözler içeren materyaller yapıştırılarak belirlenen öğrencilere dağıtıldı" ifadelerini kullandı.
Dülger, kırtasiye yardımı yapılacak öğrencilerle bir süre sohbet etti ve onların sorularını cevapladı. Sonrasında öğrencilere eğitim yardımları verildi. Öğrenciler kendilerine yapılan yardımdan dolayı Milas İlçe Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederek daha çok çalışarak başarılı olacaklarını belirttiler.