Tavşanlı'da Model Uçak Yapım Kursu Düzenlendi

Tavşanlı'da Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Özel Yıldız İlköğretim Okulu'nda açılan Model Uçak Yapım Kursuna katılan 11 öğrenciye törenle sertifikaları verildi.

Tavşanlı'da Model Uçak Yapım Kursu Düzenlendi
THK Tavşanlı Şubesi Saymanı ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Nuri Doğan, öğrencilere havacılığı sevdirmek, el becerilerini geliştirmek, üretme sevgisini yerleştirmek amacıyla açtıkları model uçak yapım kursunun kendilerine talepte bulunan okullarda da açılabileceğini kaydetti.
THK'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle kursları tamamlayan öğrencilere sertifika vermek için tören düzenlediklerini belirten Doğan, model uçakçılığın havacılığın ilk adımı olduğunu ifade etti. Doğan, model uçakçılığın devamında diğer havacılık branşlarında kurslar düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Okul Müdürü Orhan Kasap ise THK'nın 85. kuruluş yıldönümünün okullarında da kutlanmasının kendisine memnun ettiğini dile getirerek, THK'nın uzun geçmişi boyunca çok güzel işler başardığını söyledi.
Bir eğitimci olarak 5 ve 6. sınıf öğrencilerinin uçak yapmak için uğraşmalarının çok güzel bir olay olduğunu anlatan Orhan Kasap, "Öğretimin yanında eğitim de büyük önem taşımaktadır. Bu uğraşlarda eğitimin önemini vurgulamaktadır. Bu noktada öğrencilerimizin ders dışında çeşitli faaliyetlere katılması için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
Okulun resim ve teknoloji öğretmeni Remziye Varol ise okullarında düzenlenen spor, yüzme, satranç ve resim faaliyetlerine bu sene maket uçak yapım kursunu da dahil ettiklerini dile getirerek, "Bu kursun meyvesini de bugün aldık. Bu eğitimler çocuklarımız açısından büyük önem taşıyor. Bu tür etkinliklerin devamını önümüzdeki günlerde sürdürme gayretinde olacağız" ifadelerini kullandı.