Simav'ın En Büyük Problemi Katı Atık Ve Arıtma Tesisi

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Eynal Kaplıcaları Restoranda gazetecilerle öğle yemeğinde bir araya geldi

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Eynal Kaplıcaları Restoranda gazetecilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Belediye Başkanı Kasım Karahan, başta Simav çayı ve ovasının kirliliği olmak üzere katı atık çöp depolama sistemi, arıtma tesislerinin çalıştırılması ve nüfusu 10 binin altında olan belediyelerin kanalizasyon ve arıtma tesislerinin hibe olarak yapılması konularını anlattı.
Karahan, 25 bin nüfuslu ilçenin en büyük probleminin katı atık ve arıtma tesisi olduğunu belirterek, her iki projenin de hızlandırılmak suretiyle biran önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Simav'da günde 20 kamyon çöp toplandığını kaydeden Karahan, "Bizim esas çözmemiz gereken konu da bu zaten. Çünkü her pet şişenin 100 ile 110 yıl ömrü var. Çürümüyor, kaybolmuyor ve orayı da kirletmeye devam ediyor. Onun için biz bu katı atık meselesini hızlandırarak biran evvel çözmemiz gerekir. Çevre ve Orman Bakanlığı Simav merkez olmak üzere çevresindeki 5 ilçeyi kapsayacak şekilde bir katı atık projesi oluşturmamızı istiyor. Projemizi en kısa sürede hazırlayıp Bakanlığa sunacağız. Şayet beş ilçe bir araya gelemezsek Simav olarak biz başımızın çaresine bakmak zorundayız. Bu konuda Kütahya Belediyesi ile anlaşabiliriz. Simav'ın katı atığını Kütahya'ya gönderebiliriz" diye konuştu.
Karahan projeyi bir an önce tamamlayarak Simav'ı kirlilikten kurtarmak istediklerini kaydetti. Çevre ve Orman Bakanlığının bu tür projelere destek verdiğini ifade eden Karahan, katı atık projesiyle birlikte Simav ve çevresindeki yerleşim birimlerinin atık sularını arıttıktan sonra Simav Çayına dökülmesini sağlayacak 25 milyon proje bedelli Arıtma Tesisini de birlikte tamamlamak arzusunda olduklarını söyledi. Karahan Arıtma Tesisi projesiyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını ve yakın bir gelecekte Çevre ve Orman Bakanlığına sunacaklarını kaydetti.