Rakamlı Pastaları Yiyerek Matematik Öğreniyorlar

Bursa'da özel bir okulun öğrencileri, rakam şeklindeki pastaları yiyerek matematik öğreniyor.

Rakamlı Pastaları Yiyerek Matematik Öğreniyorlar
Özel Bursa Kültür Anaokulu, geleneksel eğitim-öğretim sistemindeki ezbere dayalı öğrenme modelini bozdu. Anaokulu öğrencileri için uygulanan sistemle minikler matematiği meyve ve sebzeleri yiyerek öğreniyor. Özel Bursa Kültür Anaokulu, 6 yaş grubu öğrencileri için 'Matematiği Yiyorum' projesi ile öğrencilerin yiyerek ve içerek matematiği daha kolay öğrenmesini sağlıyor. Üçgen peynir ve bir dilim pizza ile üçgenin tadına bakan öğrenciler, renkli şekerler ile sayma ve grafik çalışmaları yapabiliyor.

Bardaklardaki içeceklerle oluşturulan notaların ve renklerin tadına bakan çocuklar, simit ve kağıt helva ile de çember ve daire arasındaki farkı daha kolay anlayabiliyor.

MEYVELERDEN GÜNEŞ SİSTEMİ

Coğrafya bilgilerinin öğretilmesindeyse meyvelerden yararlanılıyor. Öğrenciler, güneş sistemine benzeyen meyveleri daha sonra keserek yiyor. Soğuk ile sıcak arasındaki farkın, bir bardak çay ve bir külah dondurma ile anlatıldığı sistemde, keklerden oluşan rakamlar ve renkli şekerleme ile sayı saymaya kadar çok sayıda farklı yöntemden yararlanılıyor.

Penguenlere dönüşüp oluşturulan buzul adalarından yakalanan balık krakerler ile toplama çıkarma işlemini öğrenen minikler, daha birçok faaliyetle matematiğin keyfine varıyor. Minikler öğrenciler, yaparak ve yaşayarak matematiği ve kavramları öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.