Öz Merkez Adı Verilen Özel İdare Binasındaki İşyerleri Kiraya Verilecek

Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, kent merkezinde yeniden inşa edilen Özel İdare binasındaki büroların kiraya verilmesi amacıyla ihale düzenleneceğini söyledi.

Öz Merkez Adı Verilen Özel İdare Binasındaki İşyerleri Kiraya Verilecek
İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Öz Merkez adı verilen binayı gazetecilere gezdirdi. 23 Şubat günü büroların kiraya verilmesi için ihale düzenleyeceklerini belirten Servet Ecemiş, üst katlardaki büroların 650 ile bin TL arasında zemin kattaki işyerlerinin ise 6 bin ile 10 bin TL arasında kiraya verileceğini bildirdi. İl Genel Meclisi kararı ile yıkılan valilik karşısındaki Özel İdare hizmet binası yeniden inşa edildi. Yaklaşık 2 milyon 300 bin TL'ye mal olan yeni hizmet binası önümüzdeki aylarda hizmete girecek. 6 katlı binanın son katı il genel meclisi salonu olarak, sondan iki kat ise encümen salonu, vali odası, partilerin grup odaları olarak kullanılacak. Son teknoloji ile yapılan bina güvenlik kameraları ile donatılırken meclis salonunda da tercüme sistemi de yapıldı. 12 büro ve zemin kattaki işyerlerinin kiraya verilmesi için düzenlenecek ihaleye katılmak isteyenler dosyalarını 22 Şubat mesai bitimine kadar Özel İdare'ye teslim etmesi gerekiyor.
Eski hizmet binasının günün koşullarına cevap verememesi depreme dayanıklı olmaması ve gelir getirmediği gerekçesiyle İl Genel Meclisi'nce alınan kararla yıkıldığını belirten Genel Sekreter Servet Ecemiş, "Yeni hizmet binamız çağın koşullarına uygun, ihtiyaca cevap verecek nitelikte inşa edildi. Binadaki 16 büroyu kiraya vereceğiz. Aylık toplam 50 bin TL gelir hedefliyoruz. Zemin kat dışındaki bürolar 650 ile bin TL arasında kiraya verilecek. Zemin kattaki işyerleri ise 6 bin ile 10 bin TL arasında kiraya verilecek. Bürolara yoğun ilgi var. 23 Şubat günü kiralama için ihale düzenleyeceğiz. Bürolar 5 yıl için kiralanacak. Bina güvenlik, ısıtma ve her türlü donanıma sahip. Dış cephesi cam kaplama olan binadaki her büroda çay ocağı ve tuvalet mevcut. Kiraya vereceğimiz bürolarla bu binaya yapılan harcamayı 5 yıl içinde karşılamayı hedefliyoruz"dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ise "Uşak'a yakışır kullanışlı bir iş merkezi inşa edildi. Dış cephesi cam kaplama olarak tasarlanan binadan elde edeceğimiz kiralar bütçemize de ciddi bir katkı sağlayacak. Bunun dışında modern, çağdaş bir meclis salonu ile grup odalarına kavuşuyoruz. Meclis toplantılarımızı daha modern ve rahat bir ortamda gerçekleştireceğiz. Meclisimizin daha iyi çalışması için bu son derece önemli. Mecliste üyesi bulunan partilerimize ait grup odaları da mevcut. Meclis başkanı odası, vali beyin özel çalışma odası ve encümen salonumuz da var. Ayrıca meclis salonunda kamera sistemi mevcut. Toplantılarımız bu kamera sistemi ile kaydedilecek. Her toplantının baştan sona kaydı tutulacak. İhtiyaç halinde bu kayıtlar incelenebilecek. Kent merkezinde böyle bir binayı hizmete sokmaktan büyük bir mutluluk duyacağız"dedi.