Mamak'ta İstiklal Marşı Heyecanı

Mamak Belediyesi'nin düzenlediği ödüllü İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması elemeleri Bilgi Evi öğrencileri arasında sürüyor.

Mamak'ta, 12 Mart'ta finali yapılacak İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması için elemeler sürüyor. Mamak Belediyesi'nin organizasyonunda Bilgi Evi öğrencileri ve bölge okullarının katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada ilk elemeler Bilgi Evi öğrencileri arasına yapılıyor. 8 Bilgi Evi'nde 3 gün devam edecek elemelerde, İstiklal Marşı'nı en iyi okuyan öğrenciler yarı finale kalacak. Yarı final, bölge okullarının belirlediği öğrencilerin de katılımıyla, 5 Mart'ta düzenlenecek. 1, 2, 3 ve 4. sınıflar ve
5, 6, 7, 8. sınıflar olmak üzere 2 ayrı kategoride gerekleştirilecek yarışmada, birinci olan 14 öğrenci, Mamak Kültür Merkezi'nde düzenlenecek finalde bir kez daha ter dökecek. Yarışmada dereceye giren öğrencilerden 1.'ye laptop, 2.'ye dijital fotoğraf makinesi, 3.'ye de bisiklet verilecek.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu, Başak Mahallesi Hüseyingazi Bilgi Evi'nde öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Velilerin de öğrencileri yalnız bırakmadığı elemelerde duygu dolu anlar yaşandı. İstiklal Marşı'nı duygu yüklü okuyan öğrencilerin coşkusu karşısında bazı veliler gözyaşlarını tutamadı.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bizi biz yapan manevi değerleri hiçbir zaman yok sayamayız, inkar edemeyiz. Bu heyecanı sürekli canlı tutmak zorundayız. Tarihimizi unutmadan, milli manevi değerlerimize sahip çıkarak, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu toprakları hak ettiği yere getirmeliyiz. Siz değerli ailelerin de katkılarına ihtiyacımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi ile ilgili MKM'de bir program düzenleyeceklerini bildiren Akgül, öğrencilere de
Çanakkale gezisi tertipleyeceklerini söyledi.
Başkan Akgül, elemeleri izlemeye gelen velilerle bir süre sohbet etti. Veliler, Başkan Akgül'den, Bilgi Evleri'nin çocukların gelişimine büyük katkısı olduğunu belirterek, sayılarının artırılmasını istedi. 9. Bilgi Evi'nin kısa bir süre sonra hizmete gireceğini belirten Başkan Akgül, bölgeye bir de hanımlar lokali yapmak için çalışmaların başladığı müjdesini verdi.