Kızılırmak'ta Kaybolan Gencin Ailesi İsyan Etti

Kayseri'nin Özvatan ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce Kızılırmak'ta balık tutmak için bindiği botun yırtılması sonucu suya düşerek kaybolan 28 yaşındaki Yasin Önder, hala bulunamadı.

Kızılırmak'ta Kaybolan Gencin Ailesi İsyan Etti
Kaybolan 3 çocuk için Cumhurbaşkanı Gül'ün bile devreye girdiğini söyleyen acılı anne Akgül Önder, "Benim biricik evladım için neden kimse yardım etmiyor? Ne olur evladımın bulunması için tekrar arama çalışması başlatın" diye feryat etti.

28 yaşındaki Yasin Önder, 21 Mart 2009 Cumartesi günü 5 arkadaşıyla birlikte Özvatan ilçesinde Kızılırmak'a balık tutmaya gitti. Gençlerden Yasin Önder ve Mehmet Duman'ın balık tutmak için bindiği bot, kısa süre sonra ağaca takılıp yırtıldı. Bottan suya düşen Mehmet Duman kurtulmayı başarırken, Yasin Önder suda kayboldu. Aradan aylar geçmesine rağmen oğlunun bulunamadığını kaydeden acılı anne Akgül Önder, "Benim biricik evladımı bulun" diye feryat etti.
Kendileri için günlerin adeta bir yıl gibi geçtiğini söyleyen acılı anne, yüzeysel aramanın haricinde yetkililerin başka arama yapmadığını kaydetti. Talihsizliklerin ardı ardına geldiğini ifade eden anne Önder, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin kaza yapmasının ardından ekipler çekilerek bölgeye gitti. Biz orada yapayalnız kaldık. İkincisi ise Talas'ta 2'si kardeş 3 çocuğun kaybolmasıydı. Orada yapılan haberler üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de devreye girdi. Olay yüzlerce ekiple araştırılmaya başlandı. Şimdilerde ise araştırma yapılıyor. Onlar için de zor, onların ailelerini çok iyi anlıyorum ancak orada yapılan uygulamanın yüzde biri dahi oğlumun bulunması için uygulanmadı" diye konuştu.

Evladının kaybolduğunda 7 aylık evli olduğunu söyleyen baba Yunus Önder ise, "Gelinimiz Yasin'in kaybolmasının ardından baba ocağına gitti. Yuva da yıkıldı. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ölü ya da dirisinin bulunması için tekrar arama çalışması başlatılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.