Hakkari'de Çıkan Olaylar En Çok Çocukları Etkiliyor

Hakkari'de çıkan olaylarda, elleri kalem tutması gereken küçük yaştaki çocukların avuçlarından mermi kovanları eksik olmuyor.

Hakkari'de Çıkan Olaylar En Çok Çocukları Etkiliyor
İl merkezinde yaklaşık 3 gündür devam eden olaylarda bazı evler hasar görürken, birçok aile ise biber gazından etkilendi. Berçelan Mahallesi'ndeki evleri olaylar sırasında zarar gören Sariya Akdoğan, evin içindeki biber gazı kovanları ile kırılan pencere ve hasar gören eşyalarını basın mensuplarına gösterdi. Evlerinde erkek bulunmadığını, 4 çocuğunun il dışında eğitim gördüğünü belirten Akdoğan, atılan gaz bombalarından 2 yaşlarındaki torunu Zelal ile evlerinde misafir olarak bulunan Mısra Öter'in (9) etkilendiğini söyledi. Korkudan yataklara düşen 2 yaşındaki Zelal Akdoğan, kendisini görüntüleyen kameramanları polis zannedince ağlamaya başladı. Evin içindeki tahribatı gösteren Sariya Akdoğan, bu olayların bir an önce son bulması gerektiğini belirtti.

Gaz bombası atıldığı zaman Akdoğan ailesinin evinde misafir olan Zahide Öter ile Gül Tarhan ise olaylar esnasında pencerelerden dışarı bile bakmadıklarını, evde genç olmadığı için de kapıları bile açık bırakmadıklarını ifade etti. 9 yaşındaki Mısra Öter ise komşusunun evinde arkadaşları ile ders çalışırken bir anda evin içine gaz bombası atıldığını ve çok korktuklarını söyledi.

Bazı çocuklar ise çevreden topladıkları boş mermi kovanlarını göstererek çıkan olaylarda polisin silah kullandığını öne sürdü.