Danıştay'ın Katsayı Kararına Tepkiler

Mardinli İmam Hatip Lisesi öğrencilerin başarılarına Danıştayın katsayı iptal kararı gölge düşürdü.

Danıştay'ın Katsayı Kararına Tepkiler
Fem Dersanelerinin Türkiye genelinde İstanbul'da düzenlendiği 'Güzel ezan' okuma yarışmasında Türkiye ikincisi olan Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Enez ve Kur'anı Kerim yarışmasında da Türkiye dördüncüsü olan aynı okulun son sınıf öğrencisi Veysel Oyman'ın hayallerindeki okulları kazanmasına Danıştay engel oldu. Danıştay 8. Dairesi'nin, İstanbul Barosu'nun yaptığı gizli başvuru üzerine, üniversiteye girişteki 10 puanlık katsayı farkının yürütmesini oybirliğiyle durdurması nedeniyle üniversiteye hazırlanan binlerce meslek lisesi öğrencisini mağdur etti.

İstanbul da düzenlenen Türkiye güzel ezan okuma yarışmasında Türkiye ikincisi olan Abdullah Enez, elde ettiği başarıya sevinemediğini belirterek, Danıştayın katsayıyı iptal etmesi nedeniyle bütün hayallerinin suya düştüğünü söyledi. Okula başlarken büyük hayallerle başladıklarını ifade eden Enez, "Bu yıl üniversiteye girip çok istediğim tıp fakültesini kazanıp doktor olmak istiyordum. Fakat ne yazık ki bu hayalim Danıştay'ın engeline takıldı. Dersanelere bir sürü para verdik. Gecemizi gündüzümüzü ders çalışarak geçirdik. Artık okula bile gelmek istemiyorum. Bu mağduriyetimiz bir an önce giderilmesini istiyorum" dedi.

Kur'anı Kerim okuma yarışmasında Türkiye dördüncüsü olan Veysel Oyman ise, Danıştay'ın iptal kararıyla birlikte büyük bir moral çöküşü içinde olduğunu söyledi. Oyman, "Kur'an Kerim yarışmasında Türkiye dördüncüsü oldum. Fakat bu karar yüzünden sevinemedim. Bu kadar çalışmamıza rağmen bizleri mağdur etmeleri bizleri üzdü. Mühendis olmak için çalıştım. Üniversite sınavlarına üç ay kala hayallerimizi yıktılar. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu kadar emeğe yazık oldu" diye konuştu.

Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıddık Tatlıdede, Fem Dersanelerinin İstanbul'da düzenlediği 'Türkiye güzel ezan okuma' yarışmasında Türkiye ikincisi, Kur'anı Kerim okuma yarışmasında da Türkiye dördüncüsü çıkardıklarını söyledi. Tatlıdede "İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin başarısını Tüm Türkiye'de yeniden kanıtladık. Çok başarılı ve zeki öğrencilerimiz var. İmam hatip ruhu nasıl gerektiriyorsa o şekilde öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin bu başarısı Mardin'in başarısı demektir"
şeklinde konuştu.