Büyükşehir Zabıtası 600 Kilo Kaçak Et İmha Etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, halkın sağlığı için gerçekleştirdiği denetleme çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Zabıtası 600 Kilo Kaçak Et İmha Etti
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım yaptığı açıklamada, "Zabıta Daire Başkanlığımıza bağlı ekipler tarafından Şahinbey ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde araç içersinde 600 kilo menşei belirli olmayan et ele geçirildi. Hijyenik olmayan koşullarda ve nereden geldiği tam olarak tespit edilemeyen ete derhal el konularak gerekli yasal işlemler başlatıldı. Yapılan çalışma sonucunda ise etin tüketiminin insan sağlığı açısından uygun olmadığına dair veteriner raporu verilmiş, hayvanat bahçesine imha edilmek üzere teslim edilmiştir" dedi.

Yakın zamanda ortaya çıkan diğer kaçak et olaylarının benzeri bir durumun yeniden meydana gelmesinde et sektöründe yaşanan hızlı fiyat artışlarının etkili olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Ömer Yalım, "Kişi veya kişilerce gayri nizami yollardan sağlıksız olarak tüketime yönelik hazırlanan bu et veya et ürünlerinin önüne geçmek için kontrollerimizi sıklaştırdık. Aksi takdirde benzer olayların arkası devam edecek ve halkın sağlığını bozacak art niyetli kişiler bu sektörde kendini göstereceklerdir" diye konuştu.

Yalım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Amacımız; hijyenik ve sağlıklı şartlar altında kesilmiş ve uygun araçlarla taşınarak tüketicilere ulaşmış et ve et ürünlerinin satılması ve tüketilmesidir. Bahsedilen koşullara haiz olan üretici ve satıcıların da şikayet ettiği bu tür olumsuzluklar dürüst esnafımızı da zor durumda bırakmaktadır. Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı olarak, vatandaşlarımızın veteriner kontrolünden geçirilerek kesimi yapılmış, uygun ortamlarda muhafaza edilmiş ve soğutuculu termokinli araçlarla taşınmış sağlık ve hijyen sorunu olmayan reyonlarda satılan et ve et ürünlerini tüketmeleri ilçe belediye zabıtalarımız ve tarım il müdürlüğü birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz."