Bursa'nın Kaşifleri Yeteneklerini Sergiliyor

Bursa'da düzenlenen proje tabanlı beceri yarışmasına katılan okullar geliştirdikleri projeleri sergileyerek bölge çapındaki yarışmaya hak kazanmak için mücadele veriyor

Bursa'nın Kaşifleri Yeteneklerini Sergiliyor
Bursa'da düzenlenen proje tabanlı beceri yarışmasına katılan okullar geliştirdikleri projeleri sergileyerek bölge çapındaki yarışmaya hak kazanmak için mücadele veriyor. 10 kategoride 95 okulun yarıştığı projeler arasında güneş panelli enerji sistemi, hiyenik kebap fırını ve kanalizasyon koku arıtma sistemi dikkat çekiyor.
Bursa'da Tophane Endüstri Meslek Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen proje tabanlı beceri yarışması il birinciliği yarışması başladı. 19 Şubat'a kadar devam edecek yarışmada 10 kategoride 95 proje görücüye çıktı. İlk sırayı alan projeler 1-5 Mart 2010 tarihlerinde bölge çapında yapılacak yarışmaya katılarak Bursa'yı temsil edecek. Projeler jürinin önünde görücüye çıkarken öğrenciler geliştirdikleri sistemleri tanıttı.
Projeler arasında yer alan güneş enerjisi sistemiyle çalışan elektrik üretimi en fazla ilgi gören proelerin başında gelirken, hijyenik kebap fırını da dikkat çekti. Kanalizasyon kokusunu çekerek, temiz hava olarak geri pompalayan proje de katılımcılar tarafından ilgi gördü. Uzun süren çalışmalar sonucu projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden öğrenciler, yarışmada iddialı olduklarını dile getirdi. Jüriye projelerini tanıtan öğrencileri öğretmenleri ise salonda kurulan ekrandan heyecanla takip etti.