Belediye-iş Giresun Şubesi'nin Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sürüyor

Giresun'da 32 belediyede 1000'e yakın üyesiyle faaliyet gösteren Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye- İş) 2010 toplu sözleşme görüşmelerini sürdürüyor.

Belediye-iş Giresun Şubesi'nin Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sürüyor
2010 yılı toplu sözleşme görüşmelerinin memnuniyet verici bir şekilde sürdüğünü belirten Belediye-İş Giresun Şube Başkanı Erdem Mert, 32 belediyeden 12'sinin toplu sözleşme süresinin dolduğunu söyledi. Belediye-İş Giresun Şube Başkanı Mert, "2010 yılında 32 belediyeden 12'sinde toplu sözleşme süresi dolmuştur. Toplu sözleşme süresi dolan belediyelerimizden Keşap, Karabulduk, Üçtepeler, Köprübaşı, Aydınlar, Ören ve Bulancak belediyelerimizle işçi arkadaşlarımıza yakışır şekilde sözleşmelerimiz yapılmıştır. Diğer Giresun, Dereli, Tirebolu ve Doğankent belediyelerimizde de toplu sözleşmelerinin işçi kardeşlerimize yakışır şekilde neticelenmesini umut ediyoruz" dedi.
Tekel işçilerine destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini kaydeden Mert," Bugüne kadar Giresun'dan, Ankara'ya dört defa giderek Tekel işçilerine destek verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bu yüzden Cuma günü yaklaşık 200 kişilik bir grupla Ankara'ya tekrar giderek cumartesi günkü eyleme katılacağız. Bizim hükümetten beklentimiz Tekel işçilerinin aynı özlük haklarıyla beraber belediyelere veya başka kurumlara dağıtılmalarıdır. Bunun örneği daha önce yaşanmıştır" diye konuştu.